Lambda presenta la campanya “Tornada a l’escola”

És una iniciativa de la Federació Estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (FELGTB) que es posa en marxa coordinadament en tota Espanya

Lambda considera un nou avanç l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana respecte a Educació per a la Ciutadania


08/10/2009


Tornada a l'escola. Este curs, escola sense armaris.El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals presenta hui la campanya "Tornada a l'escola. Aquest curs... Escola sense armaris", que llança per tal de demanar a totes les persones interessades en aquesta qüestió, i molt especialment els i les més joves, que envien postals als centres educatius on han cursat o cursen els seus estudis demandant una millor atenció a la diversitat sexual. Amb això pretenem, per una banda, evidenciar als centres el dèficit educatiu en aquesta matèria i, per altre, visibilitzar la realitat homosexual, bisexual i transsexual i donar suport a l'empoderament dels i les joves LGTB.

La campanya compta amb 50.000 postal impreses així com el disseny online en castellà, valencià-català, èuscara, gallec i asturià, per tal de poder enviar-se per correu electrònic als centres escolars. Per a la seua promoció s'ha creat un grup en Facebook, s'ha començat una campanya de mailing i s'ha habilitat un espai en la pàgina de la FELGTB (www.felgtb.org) des d'on es poden descarregar els materials.

Des del Col·lectiu Lambda estem treballant des de fa alguns anys a l'àmbit educatiu, oferint xerrades, tallers i activitats diverses dirigides a joves i també a professorat i familiars. A més hem fet arribar als centres una memòria electrònica amb tot un conjunt de material educatiu que es pot fer servir per tal de complir el mandat de la LOE pel que respecte al treball i l'atenció a la diversitat afectiva-sexual. A més, l'Àrea d'Educació de la FELGTB posa a disposició contínuament nous materials que poden trobar-se en el seu espai web http://www.felgtb.org/es/areas-de-trabajo/educacion/materiales-pedagogicos.

Precisament acabem de conèixer una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que en aquest cas dóna la raó al sindicat STE-PV en diverses qüestions relaciones amb l'assignatura Educació per a la Ciutadania. Per al coordinador general del Col·lectiu Lambda, José de Lamo, aquesta sentència "suposa un nou avanç en la normalització de la docència d'aquesta assignatura i una manera natural de continuar seria introduir la diversitat sexual tant en Educació per a la Ciutadania com a altres assignatures de manera transversal a través de tot el currículum educatiu. El moviment de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals continuem treballant per a que així siga i demanem també a les autoritats educatives que donen passos endavant en aquesta direcció, la de la llibertat i la dignitat dels i les joves lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals". "En aquest camí - continua de Lamo- comptem amb el suport dels sindicats, amb els quals anem a treballar amb major coordinació en el futur, i ara també amb les famílies, com ho demostra el conveni que hui signem la FELGTB i la CEAPA".