Es posa en marxa a València el servei de prova ràpida del VIH


20/10/2008. Informa: Lambda


 

Per la teua salut, posa't a provaEl Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals llança aquests dies una campanya de difusió i promoció de la prova del VIH en la població LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), dins de la seua tasca de prevenció del VIH-SIDA i altres ITS.

Amb aquesta aposta, el Col·lectiu Lambda vol donar resposta a les dades sobre el VIH-SIDA, ja que als últims anys estem vivint un augment en els diagnòstics d’infecció. A més, en molts casos aquesta detecció es fa prou tard, la qual cosa evidencia la necessitat de donar a conèixer la prova del VIH i del foment del seu ús a les persones sexualment actives.

La realització de la prova del VIH permet, per una banda, conèixer les conductes de risc de les persones, informació molt valuosa per a definir les estratègies de prevenció. Així mateix, permet un diagnòstic precoç i per tant un accés ràpid als tractaments.

Per tal d’apropar la prova a la població LGTB el Col·lectiu Lambda acaba de posar en marxa un nou servei, oferint la realització de la prova ràpida del VIH, prèvia cita telefònica, a la seua seu del c/ Vivons, 26-baix de València, de forma totalment anònima, confidencial i gratuïta. El servei consta d’una atenció abans, durant i després de la realització del test (aproximadament una hora en total) i compta amb el suport econòmic del Pla Nacional de la SIDA del Ministeri de Sanitat i dels laboratoris Gilead.

El dilluns 20 d’octubre, coincidint amb el dia mundial de la prova del VIH, el Grup Stop-Sida del Col·lectiu Lambda posarà una taula informativa a partir de les 19 hores a la plaça del Tossal de la ciutat de València. A més, Grup Stop-Sida de l Col·lectiu Lambda continua també la seua tasca de prevenció del VIH-SIDA i altres infeccions de transmissió sexual (ITS), repartint periòdicament preservatius als llocs d’oci de la ciutat de València i fent una tasca mediadora en aquells locals on es practica sexe.


------------------


Més informació: Col·lectiu Lambda