Colega exigix el canvi de l'actual Llei Integral de Violència de Gènere per a incloure a les parelles homosexuals

< Tornar

 

23-nov-06. Informa: Colega-Valencia


Colega-València (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana) vol denunciar la invisibilitat de la violència domèstica en parelles de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals (GLBT), coincidint la celebració el pròxim dia 25 de novembre del Dia Internacional de la Violència Domèstica.

La violència domèstica en parelles GLBT és una realitat invisible que patixen molts gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals al nostre país, i que generalment no es denuncia, sent les taxes de violència en llars GLBT comparables als llars heterosexuals, i inclús superiors segons els estudis realitzats. El 32.2% de les parelles Gai-lèsbiques patixen violència domèstica segons la prestigiosa revista gai nord-americana "Advocate". Hi ha estudis que mostren una major proporció entre les parelles de lesbianes que les de gais, alguns fins i tot parlen de taxes de fins al 73% en parelles de lesbianes.

Els principals problemes que fan que esta violència no siga denunciada són que molts GLBT no s'identifiquen com a víctimes de violència domèstica a causa del mite sobre l'absència d'abús en relacions GLBT, o el mite que la violència en relacions homosexuals és mútua (lluita entre iguals). A més la por a “eixir de l'armari”, o a l'homofòbia o transfòbia per part d'amics, familiars, policia o jutges fa que no es denuncien estes situacions.

Des de Colega-València exigim el canvi de l'actual Llei Integral de Violència de Gènere per a incloure el cas de les parelles GLBT, ja que actualment la protecció d'estes persones recau en una interpretació laxa per part de jutges, no podent acollir-se a obtindre orde d'allunyament de les seues parelles o molt menys l'accés a centres d'acollida, exclusius només per a dones, i víctimes únicament de relacions heterosexuals.

Des de Colega-València volem aprofitar per a solidaritzar-nos amb les víctimes d'este terrorisme domèstic que continua delmant moltes llars, i creiem que només a través de l'aplicació real d'una educació en valors com pot ser la imminent assignatura de “Educació per a la Ciutadania”, es podrà aconseguir la utopia d'una societat més igualitària i diversa.