DecideT i la FELGT van desenvolupar este cap de setmana a Alacant un curs sobre prevenció de VIH/SIDA a nivell estatal

< Tornar

El curs va comprendre des del divendres 17 fins al diumenge 19 i en ell es van abordar els temes relacionats amb la formació de tècnics i voluntaris en la prevenció de la infecció per VIH/SIDA en poblacions vulnerables de la comunitat LGTB.


20-nov-06. Informa: DecideT

Este cap de setmana se celebrà a Alacant el curs de formació de tècnics i voluntaris en la prevenció de la infecció per VIH/SIDA en poblacions vulnerables de la comunitat LGTB, organitzat per DecideT en col·laboració amb la Federació Estatal de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (FELGT).

El programa va incloure ponències sobre distintes realitats, com a persones transsexuals, minories ètniques i religioses, prostitució, discapacitat, seropositius, etc., que van ser desenvolupades per persones especialitzades en treballs d'este tipus, incloent psicòlegs, sociòlegs i treballadors socials provinents de tot Espanya.

Les inscripcions van superar els 40 participants, la qual cosa és tot un èxit, segons afirma Angie Simonis, coordinadora general de DecideT: "És per a nosaltres un orgull ser els amfitrions per a este curs i poder desenvolupar-ho a Alacant amb un volum de participació tan alt". Manuel Hernández, coordinador de l'àrea de salut, afirma que s'està desenvolupant un treball molt important quant a prevenció de VIH/SIDA per part del col·lectiu.

Actualment, a banda de la prevenció que es realitza en la població homosexual, DecideT està duent a terme un programa de prevenció i informació sobre el VIH en prostitució masculina i transsexualitat des de setembre, també en col·laboració amb la FELGT i amb altres entitats alacantines, com el CIPs, Metges del món i el Consell de la Joventut d'Alacant: "És per este treball pel que la FELGT ha considerat viable el curs a Alacant, i per la necessitat formació de personal voluntari per a avançar en la nostra implicació amb la salut de la població LGTB".

A més, este cap de setmana, DecideT també va participar en la Fira d'associacions organitzada amb motiu de la celebració de l'XI Aniversari del Centre 14, on va estar representada per membres del grup jove i altres col·laboradors.