Lambda convida al PP a lluitar “de veritat” pels drets de gais, lesbianes i transsexuals

< Tornar

Davant de les declaracions del diputat popular Felipe del Baño en el Club de Encuentro Manuel Broseta, Lambda recorda que el Partit Popular s'ha convertit en l'únic partit parlamentari que segueix oposant-se sistemàticament a la igualtat legal de lesbianes, gais i transsexuals. Així mateix el convida a fer realitat la seua posició de centre retirant el recurs d'anticonstitucionalitat a la llei que per fi ha portat la igualtat legal a gais i lesbianes.


14-nov-06. Informa: Lambda

El Col·lectiu Lambd a de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals saluda l'actitud del diputat popular Felipe del Baño i el seu posicionament de lluitar a favor de la igualtat real de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) dins del seu partit. Però així mateix desitja contestar a les declaracions realitzades per ell el dia d'ahir en el Club de Encuentro Manuel Broseta:

D'una banda, el PP precisament ha destacat en els últims anys per la seua posició homòfoba i transfòbica , tot al contrari que planteja del Baño, excepte algunes honroses excepcions amb nom i cognom. A nivell estatal, no podem oblidar els huit anys de govern popular en què es va mantindre una actitud de rebuig sistemàtic a la igualtat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (com va ser el rebuig a l'aprovació d'una llei de Parelles de Fet estatal, per exemple). I una vegada en l'oposició, recordem que va ser el partit que va presentar un recurs d'inconstitucionalitat a una llei que per fi reconeixia la igualtat i la ciutadania a lesbianes i gais. Una llei que sí que comptava amb un ampli suport social i que no ha suposat cap fractura social, com planteja el diputat del Baño. I encara més recent, no oblidem les esmenes insensibles i retrògrades del grup popular en la tramitació de la llei d'identitat de gènere que tant necessita la comunitat transsexual per a viure amb dignitat.

A nivell autonòmic, volem destacar que la llei de Parelles de Fet pionera va ser la realitzada a Catalunya en 1998. En el seu moment saludàrem el text autonòmic valencià , però qüestionem la seua trajectòria perquè només va quedar en un tímid intent de reconéixer la discriminació que pateix la població LGTB i que després no va ser defés on havia de fer-se: en el Congrés dels Diputats. Ni tampoc en el desenvolupament de polítiques quotidianes transversals a nivell local i autonòmic contra l'homofòbia i la transfòbia. Per descomptat, tampoc podem oblidar el suport explícit i reiterat del govern valencià a les manifestacions homòfobes que advocaven per negar la igualtat dels ciutadans homosexuals.

No obstant, desitgem que el Partit Popular valencià es convertisca realment en eixe referent que advoca Felipe del Baño incloent ja en la cobertura sanitària el procés transsexualitzador (com Andalusia i altres Comunitats Autònomes), demanant la retirada del recurs d'inconstitucionalitat a la llei que reconeix el dret al matrimoni a les parelles de lesbianes i gais, recolzant una assignatura d'educació per a la ciutadania en què es puga posar fi a segles de prejudicis i discriminació contra la diversitat humana, i lluitant dia a dia contra la injusta homofòbia i transfòbia que milers de valencians continuen patint en les seues famílies, en el treball o en el barri.