Lambda celebra enguany el seu 20é aniversari

< Tornar

Aquest dissabte 18 de novembre tingué lloc el sopar de celebració al qual assistiren més de 100 persones, entre socis, sòcies, voluntaris, voluntàries i simpatitzants del Col·lectiu Lambda, a més d'una ampla representació de la societat civil valenciana. Amb aquest acte comença un programa de celebració que s'allargarà durant tot el curs 2006/2007.


17-nov-06. Informa: Lambda

El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals compleix enguany 20 anys. La seua trajectòria des del moment de la seua creació, el 25 de setembre de 1986, ha seguit el camí de la lluita pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

El Col·lectiu Lambda enceta tota una programació que s'allargarà durant tot el curs 2006/2007 i que inclourà exposicions, festes i altres activitats. Així mateix, al mes de febrer de 2007 tindrà lloc el 7é Congrés del Col·lectiu Lambda, que emmarcat en aquest 20é aniversari, suposarà un punt d'inflexió en la trajectòria de l'associació, un cop aconseguits dos reptes importants, com han estat el reconeixement del dret al matrimoni a les parelles de lesbianes i gais i la llei d'identitat de gènere, que resoldrà part de la discriminació que hui patim les dones i els homes transsexuals.

El passat dissabte 18 de novembre, tingué lloc el sopar al qual assistiren més de cent persones, entre socis, sòcies, voluntaris, voluntàries i simpatitzans del Col·lectiu Lambda. Persones que participen i han participat de la nostra associació i que han estat fonamentals en el seu desenvolupament. També es comptà amb la presència dels excoordinadors generals del Col·lectiu Lambda Toni Poveda, Ximo Cádiz, Rubén Sancho, Miguel Ángel Fernández i Fernando Lumbreras.

A més, a l'acte-sopar assistí una nombrosa representació de la societat civil valenciana. Entre elles, Carmen Montón i Isaura Navarro, diputades al Congrés dels Diputats del PSPV-PSOE i EU, Glòria Marcos i Ricardo Sixto, Coordinadora General i Secretari d'Organització d'Esquerra Unida, Josepa Escortell, Secretària de Moviments Socials del PSPV-PSOE; Mamen Gimeno i Damià Oliver, de l'Executiva Nacional del BLOC; Joan Sifre i Ofelia Vila, Secretari General i Secretària de la Dona de CCOO-PV; Vicent Mauri, Secretari de Relacions Institucionals de la Intersindical Valenciana; Pere Fuset , Portaveu Nacional del Bloc Jove; Antonio Montalbán i Mavi González, regidors d'EU a l'Ajuntament de València; Chelo Oria, regidora socialista a l'Ajuntament de València; Antonio Pla i José A. Barba, de la Federació de Veïns; Teresa Quesada, Coordinadora de Ca Revolta; Miquel Aleixit , President del Consell de Joves de Gandia; Antonio Ruiz, President de l'Associació d'Expresos Socials i Salvador Faus, Coordinador General del Col·lectiu de lesbianes i gais de La Safor.