Colegas comença una campanya nacional per a reconéixer l'homofòbia i la transfòbia com a malalties


13/05/2010


17 mayo Dia Internacional contra la Homofobia y la TransfobiaLa Confederació Espanyola Colegas de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals llança la seua campanya pro-patologització de l'homofòbia i la transfòbia coincidint amb el pròxim 17 de maig, dia internacional de lluita contra l'homofòbia i la transfòbia.

El 17 de maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va retirar l'homosexualitat de la seua Llista de Malalties Mentals. Per això des de fa diversos anys es commemora a nivell mundial aquest dia com a dia internacional de lluita contra l'homofòbia i la transfòbia. També fa uns anys que la comunitat LGBT a nivell internacional ve reclamant una mesura semblant amb la transexualitat, que continua incloent-se com a malaltia mental tant en la Classificació Internacional de Malalties (VAIG CIAR) de l'OMS com en el Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria (DSM-IV).

“Enguany serà el 20 aniversari de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental. Ja que reconéixer la “malaltia" és el primer pas per a "curar-la", des de Colegas proposem “patologitzar” l'homofòbia i la transfobia i considerar-les, com el que són: malalties socials que afecten gran part de la població mundial”, ha declarat Paco Ramírez, secretari d'organització de Colegas.

“Es tracta d'una iniciativa audaç, encara que molt reflexionada, ja que hi ha molta gent afectada d'aquest “virus” de l'homofòbia i la transfòbia, i la intolerància en general, i el deure de la Comunitat Internacional és combatre-la com qualsevol altra pandèmia mundial. Per això proposem a la Comunitat Internacional que realitze un llistat internacional de malalties socials on s'incloguen aquestes aversions i pors a grups socials i altres intoleràncies socials, de manera que la resposta internacional siga més eficaç i unànime”, agrega Paco Ramírez.

“Des de Colegas proposem un "farmaciola d'urgència de tolerància" per a curar l'homofòbia i la transfòbia que incloga les mesures següents: unes dosis de pedagogia social amb educació per a la diversitat en les escoles i per als nous pares i mares; unes gotes de campanyes institucionals de visibilitat de la diversitat; una tireta de visibilitat no estereotipada en els mitjans de comunicació; unes dragees de lleis antidiscriminació que consideren l'homofòbia i la transfòbia com a delictes i una Fiscalia especialitzada en discriminació; unes pastilles de visibilitat de referents públics en tots els àmbits; i molta convivència quotidiana normalitzada”, finalitza Ramírez.Compartix açò al teu Facebook