Naix Colorets, un nou col·lectiu LGTB en la província de València


01/05/2009

"Colorets" ha sigut creat per jóvens de distintes localitats de les comarques de la Ribera i la Costera. Busquen recolzar els homosexuals que no viuen en les grans ciutats.

Amb l'objectiu de lluitar contra la discriminació i pensant especialment en els gais i lesbianes que viuen en pobles xicotets, un grup de joves ha fundat a València el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) Colorets.

D'acord amb un article de Carolina Cabrera que publica el diari Levante, l'associació ha nascut per a ajudar a aquells que patixen situacions discriminatòries en la seua vida diària a causa de la seua condició sexual i per a crear un espai que servisca com a punt de trobada, en el que li'ls oferisquen respostes i solucions i se'ls mostre que hi ha moltes persones en la seua mateixa situació.

El coordinador del grup, Antonio Barea, assegura que és necessari que es tracten l'homosexualitat, la transsexualitat i la bisexualitat de forma natural, i que si hi ha persones que es troben amb dificultats per a poder expressar amb claredat les seues preferències o fins i tot altres que no arriben a entendre la condició sexual dels seus familiars, amics o companys de treball, compten amb un grup de suport i d'informació per a superar-ho i comprendre-ho com una cosa totalment normal.

Aquest col·lectiu es marca com a objectiu principal acabar amb les dificultats que suposa ser homosexual i viure en una localitat apartada de les grans ciutats, on l'acceptació és menor. "Els joves dels pobles que formen les nostres comarques patixen més que els que viuen en les capitals, per la qual cosa intentarem que les administracions realitzen polítiques dirigides específicament a la nostra comunitat i que ens ajuden a superar la discriminació que patim moltes vegades", ha emfatitzat Barea.