Castelló celebrarà la Gala de l'Orgull Gai el pròxim 26 de juny

Gala de l'Orgull Gai a Castelló de La Plana12/05/2007. Informa: Col·lectiu Arco Iris


Baix el lema “Som de Castelló i formem part de la seua cultura. Compartix amb nosaltres una visió diferent de la vida”, l'Associació Cultural Col·lectiu “Arc Iris” de Gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals de Castelló i província ha programat per al pròxim dia 26 de juny, una gala per a celebrar el dia de l'Orgull Gai en la capital de La Plana.

L'acte està pensat i projectat per a agradar a tots, sense implicar ni excloure a ningú. Estarà basat en una exposició de temes, a través dels quals es pretén realitzar un recorregut pel col·lectiu, amb una mescla d'ironia i de bon humor, amb la pretensió que rigues "amb" i no "de".

El col·lectiu expressa els seus problemes, les seues pors, la seua busca constant d'identitat dins d'una societat, que només coneix la part més cridanera o a vegades més basta d'eixa altra realitat que conviu amb ella. Una Gala amb què el col·lectiu es riu de si mateix, dels tabús creats al seu voltant, però al mateix temps reclamant el seu reconeixement com una part més de la societat.

La Gala se celebrarà en el Teatre Principal de Castelló, a les 20 h. Les entrades estan a la venda al mateix Teatre Principal i en Servientrada.


PROGRAMA


Acte núm. 1

Inici de l'acte a càrrec de Juan Antonio Figueroa i Amparo Sanchiz, presentadors de televisió. A continuació, components del col·lectiu presentaran una visió de la nostra realitat, versions quotidianes muntades des de la ironia més còmica. Actuació en exclusiva, i per primera vegada en la província, dels Sex-Bears.


Acte núm. 2

El monòleg de Kepa Gallego (fitxa tècnica en: www.kepagallego.com).

"Salir del armario" és un viatge iniciàtic teixit a partir d'anècdotes agredolces que, sempre presumptament, pogueren succeir en eixa terra de ningú que s'ha donat en nomenar l'ambient. Confesse no identificar-me amb les etiquetes gremials, a menys que el concepte de col·lectivitat sexual vullga expressar, d'una forma mes o menys vetlada, la invitació a una orgia.

"Salir del armario" ens parla d'uns homes -també dones- que senten la imperiosa necessitat fer-se visibles per a reconéixer-se en altres des de la tolerància i no des de l'escarni; de persones que necessiten que es parle d'elles "encara que siga bé"; de sers humans que senten, patixen, riuen, ploren… Dins i fora de l'armari, de tots els armaris, d'este gegant armari que és el veïnatge universal.

És un espectacle que té la pretensió que rigues "amb" i no "de", que mostra la tragicomèdia quotidiana d'uns sers humans que, a vegades, arriben a caure en el ridícul amb tal d'amar i ser amats, encara que siga només durant uns fugaços minuts. Ni més ni menys que tots els altres, d'altra banda. O no?


Acte núm. 3

Com en la vida real i quotidiana, també la festa forma part del nostre ambient. Les Drag Queen posaran un toc simpàtic de color per a completar l'actuació i culminar l'espectacle. Actuacions de: Westing, Geena, Fita, Luna, La Chica Caramelo i Pepa Wells.