La I Trobada de joves del País Valencià va ser tot un exit, tant en l'organització com en la participació

< Tornar

16-may-06. Informa: CLGS

 

Este dissabte 13 es va celebrar en la ciutat de Gandia la I Trobada de jóvens lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del País Valencià, organitzada pel CLGS (Col·lectiu de Lesbianes i Gais de la Safor) amb la col·laboració del Grup Jove del Col·lectiu Lambda.

Esta primera experiència va suposar un èxit de participació, ja que van assistir la major part de col·lectius de les nostres comarques: Lambda (València), Tal Qual (Castelló), Decide-t (Alacant), València Bears, CLGS (la Safor), Samarucs i Colega.

Al llarg de la jornada, es van realitzar diferents ponències. En una d'elles, José de Lamo -membre de la FELGT- va parlar sobre la importància de l'associacionisme LGTB i Alícia Esteve i Miquel Eleixit, presidents dels Consells de Joventut de València i Gandia respectivament, van parlar sobre la importància de la participació en els consells locals de joventut. Alvaro Peraita parlà sobre el "conselling" com a mètode d'acollida als joves LGTB i la psicòloga especialista en sexologia María Teresa Miralles oferí un taller sobre sexualitat homosexual en l'adolescència.

L'Ajuntament de Gandia va obsequiar els assistents amb una menjar i, ja a la nit, es va realitzar un cinefòrum i una festa per a donar per finalitzat la trobada. Abans de tot açò, els organitzadors van llegir un manifest, que transcrivim a continuació.

 

MANIFEST

 

Els Joves Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals reunits a Gandia en la Primera Trobada de Joves Lesbianes, Gais Transsexuals i Bisexuals del País Valencià

MANIFESTEM:

Que la importància d'associar-se al moviment LGTB radica en què ens perment parlar en primera persona del plural dels fets i temes que ens afecten als joves LGTB, que permet conèixer a gent a gent que és igual a un mateix, permetent expressar-nos amb llibertat.

El moviment lèsbic, gai, transsexual i bisexual ajuda a reconèixer la condició LGTB i a intercanviar experiències.

A més, la importància d'associar-se permet als joves formar-se en la construcció d'una ciutadania activa que reivindique els seus drets.

Els objectius del moviment LGTB, un cop aconseguit el dret del matrimoni, són entre d'altres, treballar en el dia a dia, per la normalització social i l'acceptació dels joves LGTB. Així poder lluitar per altres reivindicacions com ara: els gais en l'àmbit rural i la problemàtica dels gais majors o amb una certa edat.

En el moviment LGTB cal continuar lluitant activament per defensar-nos de les organitzacions que ataquen els drets de la comunitat LGTB.

Les associacions dels i les joves Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, per a trobar el nostre espai de participació i representació, hem d'implicar-nos en el Moviment Associatiu Juvenil a través dels Consells de Joventut, interlocutors vàlids dels i les jóvens davant de l'Administració.

A través dels Consells Locals de Joventut s'aconsegueix participar junt amb altres entitats, representant els interessos dels i les joves LGTB, donant visibilitat a una realitat que molts desconeixen. Els i les joves Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals trobem la necessitat de participar activament en l'elaboració de les polítiques de joventut que ens afecten en el dia a dia.

És per això que sentim la responsabilitat d'articular un ent que els represente a nivell autonòmic, de tal forma que a través del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana puguen representar a les seues entitats davant del govern autonòmic. A més es facilitaria que les i els joves valencians LGTB trobem el nostre espai en les entitats homòlogues a nivell estatal.

Els i les joves Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals consideren que la participació juvenil és el principal motor d'impuls per a millorar la societat.

Els i les jóvens Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals reivindiquem la inclusió en l'educació pública de temes socials com la diversitat sexual, proporcionant una formació especial per al professorat que haurà d'impartir-ho. Eixa formació haurà de servir per a què aquest col·lectiu tinga una major implicació, i sensibilització cap a l'avançament escolar per homofòbia i\o transfòbia, evitant així els casos d'acòs escolar que sofrim majoritàriament els joves LGTB

Exigim que els mitjans de comunicació aborden la temàtica de l'homosexualitat des de la normalitat, per a contribuir a crear una societat més cohesionada.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació han de contribuir a la creació d'espais d'interrelació per als i les joves LGTB.

Reivindiquem que si els joves en general necessiten una especial protecció durant l'adolescència, els joves LGTB han de tindre una atenció més especialitzada des de les administracions públiques.


Per tot això demanem:

Que des del moviment associatiu LGTB posem els mitjans per a fer efectiva la participació dels joves, i que des de l'administració pública se'ns reconega com a interlocutors, pel que fa als joves LGTB al País Valencià.


Manifesten les entitats participants en la I Trobada de Joves LGTB, a la ciutat de Gandia el 13 de maig de 2006

- Grup Jove Lambda
- Associacio Juvenil Col·lectiu de Lesbianes i Gais de la Safor
- els joves de Decide-T, Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals y Bisexuals d'Alacant
- els joves de Tal Qual, Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals y Bisexuals de Castelló i Comarques
- els joves de València Bears
- els joves del Grup d'Esplai Esportiu Samarucs
- els joves del Col·lectiu de Gais i Lesbianes de la Vall d'Albaida

Amb el suport de:

- Joves Socialistes de Gandia
- Federación Valenciana de Estudiantes – FAAVEM
- Consell dels Joves de Gandia
- Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana