Colega-València presenta la seua campanya contra la condemna de mort a homosexuals en 8 països islàmics


27/06/2007. Informa: Colega-Valencia


¿Crees en la igualidad?El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana (Colega-València), ha presentat este matí la Campanya “Creus en la igualtat?”, en la que col·labora l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Delegació de Benestar Social de l'Ajuntament de València.

La campanya “Creus en la igualtat?” consistirà en una edició de carteleria que es distribuirà pel teixit associatiu de la Comunitat Valenciana, i una campanya de pressió amb cartes, faxos i emails a les ambaixades d'estos països a Espanya, així com al Ministeri espanyol d'Assumptes Exteriors perquè incremente la pressió sobre estos països.

Segons l'informe “Homofobia d'Estat” realitzat per l'Associació Internacional de Lesbianes i Gais (ILGA) difós este passat mes de Maig, no menys 85 estats membres de Nacions Unides continuen criminalitzant les relacions homosexuals entre adults consentides i en els 8 països mencionats hi ha pena de mort per a estes pràctiques. A pesar que no s'apliquen sistemàticament estes legislacions, la seua sola existència produïx un ocultament per por per part de gais i lesbianes.

Des de fa anys, la commemoració del 28 de Juny s'identifica per la Marxa de l'Orgull Gai de Madrid o d'altres grans ciutats com València, on la part reivindicativa ha sigut desactivada per l'espectacle lúdic, la festa i el carnestoltes. També no podem oblidar que en altres parts del món, este tipus de reivindicacions estan prohibides, i exemples recents tenim en els països de l'Est d'Europa on són prohibides o els seus participants atacats i vilipendiats, inclús amb el suport de les forces policials que fan poc per defendre'ls. En molts països està simplement condemnada penalment l'homosexualitat, fins amb cadena perpètua. Però existixen 8 països on hi ha condemna de mort per a estes persones: Iran, Afganistan, Aràbia Saudita, Emirats Àrabs, Mauritània, Nigèria, Sudan, Iemen, i tots de majoria musulmana.

"Creus en la igualtat?" és en una campanya per a denunciar l'alarmant situació de gais i lesbianes en el món, on 8 països islàmics condemnen mort les persones homosexuals

Des de Colega-València ens hem pres el repte de portar la visibilitat a les xicotetes poblacions i mostra d'això va ser la concentració a les portes del Registre Civil de Dénia per a protestar per les reiterades actituds intolerants de la jutgessa. Precisament és en les xicotetes poblacions on cal portar la visibilitat i la reivindicació.