Lambda convida a manifestar-se per una educació en la diversitat

Sota el lema “Ara, la igualtat a l'educació”, la manifestació de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual 2007 del País Valencià tindrà lloc el dissabte, 23 de juny , a les 19.30h a la plaça del Parterre de València.

El Col·lectiu Lambda organitza aquesta manifestació, convocada per 12 organitzacions i amb el suport de vora una trentena d'entitats i 60 empreses. Més de 10 carrosses posaran el color i la música a aquesta convocatòria reivindicativa.

Per la nit, a partir de les 21:30 hores tindrà lloc la Festa de l'Orgull a la plaça Viriat de València. Comptarà amb les actuacions de Twelve Dolls, Allioli Dansa, La Calaña del Tío Tom, Ana Elena Pena, Pleasure, Lontano dj i Dioni Sánchez.

 

21/06/2007. Informa: Lambda


Orgull Gai València 2007Un any més, el Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals organitza a València la Manifestació de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB) que, edició rere edició, ha aconseguit aplegar milers de persones als carrers del cap i casal. I enguany convidem tota la ciutadania a festejar amb nosaltres els darrers èxits del moviment LGTB, principalment la consecució de la Llei d'Identitat de Gènere que permet a les persones transsexuals adequar el seu nom i la menció de sexe en els documents oficials. Però també convoquem els valencians i les valencianes a apostar pels nous reptes que tenim al davant, centrant-nos en l'educació, un àmbit en el qual encara cal fer molts avanços per veure plenament reconeguts els nostres drets, que són els drets de tota la ciutadania.

Com ha dit Luisa Notario, coordinadora general del Col·lectiu Lambda, “una veritable educació en valors ha de tindre en compte la diversitat, tant dins de les aules, com en tot l'espectre social. Per això volem que d'una vegada per totes s'eradique l'homofòbia i la transfòbia de les aules. Aquest és un objectiu que ha de ser transversal en tot el sistema educatiu, però també s'ha de tractar específicament en l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els drets humans”. En aquest sentit, el Col·lectiu Lambda aposta perquè cap xiquet o xiqueta, cap adolescent, haja de patir qualsevol mena d'assetjament pel sol fet de ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual. Alhora, el repte de formar l'alumnat en el respecte cap a les distintes opcions sexuals i identitat de gènere ha d'estar present al llarg de totes les etapes educatives.

En aquest sentit, com ha reconegut Luisa Notario, “el nou gabinet instal·lat a la Generalitat , sota el mandat de Francisco Camps, té una oportunitat única per a demostrar que fa seua eixa tasca, apostant perquè l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania incloga aquests objectius en l'ensenyament valencià. D'altra manera, decebrà les expectatives de tota una societat oberta com és la nostra, que aposta per la no discriminació; i ens tindrà davant a nosaltres per a denunciar-ho”.

Encara pel que fa a l'àmbit polític, una altra de les reivindicacions del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, va dirigida expressament cap al Partit Popular. A aquesta formació se li demana que retire el recurs d'inconstitucionalitat que té presentat contra la reforma del codi civil que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. Com ha afegit Notario “la consecució d'un dret com és el de poder casar-se amb qui es considere oportú no pot fer marxa enrere. Els dirigents del Partit Popular han d'entendre que posicionar-se en contra dels nostres drets els situa al costat de governs homòfobs com el de Polònia, que persegueix les persones homosexuals i transsexuals”.

Precisament la precària situació mundial que viuen les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals estarà present a la manifestació de l'Orgull de Madrid, que enguany se celebra el dia 30 de juny i que serà, alhora, la Manifestació Europea de l'Orgull LGTB. Durà per lema “Ara Europa; la igualtat és possible”.

El Col·lectiu Lambda espera enguany convocar a milers de persones en aquesta convocatòria i consolidar-la com un referent social al País Valencià i un referent LGTB a tot l'Estat. Per a la manifestació d'aquest 2007, les entitats convocants, a més del propi Col·lectiu Lambda, són l' Associació Decide-T d'Alacant, el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de La Safor , l'Associació d'Expresos Socials, el Grup de Gais Positius d'AVACOS, Amics de Benidorm, Grup d'Esplai Esportiu Samarucs, ValenciaBears, la Sectorial de Gais i Lesbianes d 'ERPV, l'Àrea de Polítiques LGTB del Bloc, ALEAS d 'Esquerra Unida i el Grup LGTB del PSPV-PSOE.

A més, però, una trentena més d'entitats socials, polítiques i sindicals, i vora 60 empreses donen suport a la manifestació que recorrerà alguns dels principals carrers de la ciutat de València, tenint el seu punt d'eixida a les 19.30h a la plaça del Parterre i el punt final a la Plaça de l'Ajuntament, passant pel carrer Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo. Més de 10 carrosses posaran el color i la música a la marxa reivindicativa

En acabant, encara hi haurà temps per a més celebracions, amb la Festa de l'Orgull que el Col·lectiu Lambda organitza a partir de les 21.30h a la plaça de Viriat del barri del Carme. Enguany amb les actuacions de Twelve Dolls, Allioli Dansa, La Calaña del Tio Tom, Ana Elena Pena, Pleausure, Lontano dj i Dioni Sánchez. Un acte de visibilitat al carrer que posarà punt i seguit a l'Orgull LGTB 2007, que té encara tot un mes de convocatòries al llarg del País Valencià.