La celebració de l'Orgull lèsbic i l'Orgull cristià, antesala de l'Orgull LGTB a València

Dos dels col·lectius més invisibles i desconeguts de la diversa realitat LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) celebren aquest cap de setmana el seu particular Orgull

Demà divendres 15 de juny per la nit tindrà lloc la Festa de l'Orgull Lèsbic a la discoteca Deseo54 i el diumenge 17 de juny se celebrarà la ja tradicional Eucaristia per la diversitat, celebració cristiana de l'Orgull.

 

15/06/2007. Informa: Lambda


El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del País Valencià continua la seua programació de la celebració de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB) a València amb la celebració de l'Orgull lèsbic i l'Orgull cristià, que ja són tradicionals en aquestes dates. Es tracta de dos dels col·lectius més invisibles i desconeguts de la realitat LGTB, alhora que dos dels grups més importants dins d'aquesta.

La Festa de l'Orgull lèsbic tindrà lloc el divendres 15 de juny a partir de les 23 hores a la discoteca Deseo54 (c/ Pepita, 15) de València i a la qual s'espera que acudisquen més de 400 lesbianes. Aquesta festa és important perquè, segons Mapi Pastor, Coordinadora del Grup de lesbianes del Col·lectiu Lambda, “els avanços aconseguits legalment en aquests anys no s'han traduït en un augment de la visibilitat lèsbica. Hem anat veient com molts referents gais anaven eixint un darrere l'altre, però les lesbianes continuem esperant eixe moment. Necessitem d'impulsos importants per tal de que la nostra realitat siga reconeguda públicament i festes com aquestes contribueixen a la creació d'eixe esperit necessari”. En aquest sentit, el Col·lectiu Lambda organitza el proper dimarts 19 de juny a les 19:30 hores al Col·legi Major Rector Peset de València la presentació del llibre “Amazonia: retos de visibilidad lesbiana”, que comptarà amb la presència d'algunes de les seues autores com Llum Sanfeliu, Carmen G. Hernández i Angie Simonis (també editora).

Per altra banda, el Grup Cristià del Col·lectiu Lambda, conjuntament amb les Comunitats Cristianes Populars de València faran la celebració cristiana de l'Orgull LGTB el proper diumenge 17 de juny amb una eucaristia per la diversitat. Per a Rafa Abat, portaveu del grup, “les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals cristians compartirem les nostres experiències, la nostra fe en pau amb la nostra orientació sexual o identitat de gènere. Per això és fonamental normalitzar el fet LGTB dins de les comunitats cristianes i el fet cristià dins de l'àmbit LGTB . Amb eixe objectiu, -continua Abat- la nostra celebració està oberta a tothom, cristianes i cristians que creuen en que la diversitat sexual enriqueix l'església, i lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que, creients o no, que valoren la tasca realitzada per les comunitats a les quals pertanyem”.

Per a Luisa Notario, Coordinadora General del Col·lectiu Lambda, “comencem tot un mes d'activitats per a celebrar l'Orgull LGTB, que és per a nosaltres una data fonamental de reivindicació i visibilitat . Anem a celebrar tot allò conquerit en els últims anys però hem de continuar defensant tot allò aconseguit i lluitant per la igualtat social a tots els àmbits de la vida, ho farem amb diverses festes i activitats i com sempre al nostre acte central que és la Manifestació i la Festa de l'Orgull LGTB que enguany tindrà lloc el proper dissabte 23 de juny a la ciutat de València”.