Èxit en la manifestació de l'Orgull a València

< Tornar

26-jun-06. Informa: CLGS

 

Milers de persones van omplir els carrers del centre de València per a reivindicar la diversitat familiar en la manifestació de l'orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual. Unes 30.000 persones, segons l'organització van anar davall el lema «Per la diversitat: Totes els famílies importen».

Enguany i davant de la proximitat de la celebració de la Trobada Mundial de les Famílies, el lema triat defén «un model de família inclouent enfront del model de família excloent» de l'EMF, va argumentar Luisa Notario, coordinadora General del Col·lectiu Lambda.

La marxa va unir la celebració pels drets civils aconseguits, amb la demanda de la inclusió en la sanitat pública de «la reassignació sexual de les persones transsexuals».

I a pesar de les discrepàncies amb l'EMF, notari va assenyalar que «no és un acte en contra» sinó la celebració d'una manifestació tradicional per a «continuar lluitant contra l'homofòbia i reivindicar l'educació des de la diversitat» alhora que va recalcar que «és la visita del papa la que coincidix amb el dia de l'orgull gai».

La manifestació va servir per a celebrar un any de reconeixement dels drets civils de gais i lesbianes, però també per a plantejar els reptes de futur: el reconeixement dels drets dels transsexuals, una de les «assignatures pendents», va destacar Luisa Notario.

Un paper destacat per a la Comunitat

La marxa, organitzada pel Col·lectiu Lambda i convocada per 15 associacions, entre elles el col·lectiu de Lesbianes i Gais de la Safor, va comptar amb el recolzament de 36 entitats.

Tretze carrosses es van encarregar de posar so a una manifestació que va comptar amb la presència de destacats dirigents polítics. En la capçalera de la «festa» es va poder veure el secretari de moviments socials del PSOE, Pedro Zerolo qui va destacar que la Comunitat Valenciana «ha jugat un paper importantíssim en el reconeixement dels drets dels gais, lesbianes i transsexuals». El socialista va defendre, a més, que esta és la «legislatura arc iris» i va recordar que després del reconeixement de drets per als gais i lesbianes han començat els tràmits per a «reconéixer la dignitat dels transsexuals». Finalment, va criticar al PP per «haver-se casat amb els sectors mes reaccionaris de la societat» i per mantindre un recurs contra la llei d'igualtat «que tanta felicitat ha portat».

També va participar en la marxa la coordinadora general d'EU, Glòria Marcos. La dirigent va mostrar el seu suport a una convocatori perquè, va afirmar, «és la nostra lluita. La lluita per la diversitat i la igualtat».

Lemes com «Transsexualitat ja en la sanitat pública», «Cristians amb la família... amb totes les famílies» o «Som una societat laica» van poder contemplar-se en la multitudinària manifestació que va concloure amb la lectura d'un manifest en favor de tots els tipus de família, el qual va ser llegit per Luisa Notaroi i Salva Faus, del Col·lectiu de lesbianes i gais de La Safor.