L'EMF rebutja la sol·licitud de Lambda per a participar en la Fira de les Famílies

L'EMF està organitzat per una Fundació formada per la Generalitat Valenciana , la Diputació de València, l'Ajuntament de València i l'Arquebisbat de València

El Col·lectiu Lambda s'ha presentat al Premi a la Labor Desenvolupada en Favor de la Família que ha convocat la Conselleria de Benestar Social i la resolució de la qual serà en este mes

< Tornar

20-jun-06. Informa: Lambda

 

L'Organització de la Fira de les Famílies ha decidit rebutjar la sol·licitud realitzada pel Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals el passat mes de febrer, realitzant la preinscripció corresponent per a posar un estand. La Fira de les Famílies se celebrarà entre els dies 4 i 7 de Juliol dins del V Encontre Mundial de les Famílies que convoca el Vaticà i que organitza la Fundació V Encontre Mundial de la Família, formada per l'Arquebisbat de València, l'Ajuntament de València, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Des de l'organització de la Fira de les Famílies únicament es demanava un requisit per a la participació en la mateixa: que l'entitat o empresa sol·licitant treballara “en favor de la família”. Segons conversa tant amb la Fira com amb responsables de l'EMF, ens han confirmat que el Col·lectiu Lambda no figura en el llista d'entitats admeses i que, efectivament, la sol·licitud ha estat rebutjada. El Col·lectiu Lambda és una organització que ha desenvolupat la seua tasca en els seus 20 anys d'existència en la reivindicació de la diversitat familiar i dels drets de les famílies formades per lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Així, Lambda s'ha presentat al Premi a la Labor Desenvolupada en Favor de la Família que ha convocat la Conselleria de Benestar Social i que, previsiblement, es dictarà en els pròxims dies.

Per a Luisa Notario, Coordinadora General del Col·lectiu Lambda: “este rebuig és una prova més que la Trobada mundial de les Famílies se celebrarà a València sota un discurs excloent i discriminador . Les famílies que formem lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals no sols no tenim cabuda en el mateix, sinó que a més estem patint continus atacs per ser visibles, per la nostra tasca en la construcció d'una societat més lliure i diversa. Este rebuig és encara més greu si tenim en compte la implicació de les administracions públiques valencianes en l'organització de l'Encontre, dins del qual s'inclou la Fira. A més, fa pocs dies coneixérem que la Fira ocuparà la meitat de l'espai previst degut a la ‘baixa resposta'”.

Notario recorda que “esta setmana tenim dos cites importants en les quals visibilitzarem la nostra realitat . Primer, des del rigor en les Jornades de Diversitat Familiar a Europa que organitzen la FELGT i la UNAF i que s'inauguraran este dijous. I el proper dissabte en el carrer, en la Manifestació de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual que tindrà com a lema: Per la diversitat: Totes les famílies importen!”.