Teatre LGTB i lliurament dels Premis l'Ahuir


12/07/2010


El col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Safor (CLGS) celebra la gala de l’orgull 2010 amb teatre lèsbic i el lliurament de premis LGTB de l’Ahuir.


El pasat dissabte 10 de juliol, el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor va celebrar l’acte de lliurament dels premis LGTB de l’Ahuir en una gala que va començar amb teatre lèsbic a les 19:30 de la vesprada al Saló d’Actes del Grau de Gandia.

“Monólogos de bollería fina exprés”, una versió reduida de la famosa obra de la directora Mariel Macià, va obrir la vetllada amb humor reivindicatiu, directe i, en ocasions, àcid però que va aconseguir apropar la realitat lèsbica al públic assistent. Els monòlegs “Lo que me cuesta salir del armario” i “Manual de sexo lèsbico” interpretats per Carolina Touceda i Mar Mínguez respectivament, ens van parlar de les dificultats que es troben les lesbianes en la societat, de la por a ser visible, la incertidumbre, els prejudicis i, fins i tot, de la sexualitat lèsbica, i tot de manera divertida i propera.

El lliurament de premis va estar presentat per Carlos Carrillo, coordinador general de CLGS, i Mercedes Alcudia, secretària d’organització. Carrillo, al seu discurs introductori, va explicar que “aquest any dedicat per tots els col·lectius de la federación estatal FELGTB als drets de les persones transsexuals, exigim a la Generalitat una llei que garanteixca la cobertura del procés transsexualitzador per part de la sanitat pública i la inserción laboral de les persones transsexuals”. També va parlar de la importància d’educar en diversitat per tal d’acabar amb l’homofòbia i la transfòbia. Carlos Carrillo va convidar al grup Transsexuals del col·lectiu a pujar a l'escenari per als lliurament dels premis.

Els premis  LGTB de l’Ahuir 2010 van ser els següents:

  • PREMI SUPORT SOCIAL 2010  a Liduvina Gil, a títol personal.
  • PREMI INICIATIVA 2010 a Dossiers  de Gandia Televisió.
  • PREMI AMICS 2010 a Daniel Ardid
  • PREMI VOLUNTARIAT 2010 a Sandra Cedeño
  • CONTRAPREMI PER HOMOFÒBIA al grup Intereconomía Televisión

El lliurament va estar acompanyat de uns muntatges audiovisuals que explicaven breument la tasca d’aquestes persones o entitats per defendre o visibilitzar el moviment LGTB.

Liduvina Gil, quan va arreplegar la caracola de sis colors, va declarar “Em vaig adonar de la necesitat de treballar pels drets de les persones LGTB i per això recolze la tasca del col·lectiu CLGS”

El contrapremi per homofòbia i transfòbia, que es va atorgar a Intereconomía TV, consistia en un morrió en referència a les barbaritats que s’han dit en aquest canal televisiu al voltant de la comunitat LGTB. Es va proyectar un vídeo recopilatori amb algunes d’aquestes declaracions homofòbiques i transfòbiques.

Per últim, els assistents van poder gaudir d’un vi d’honor per cortesia de l’ajuntament de Gandia.

Entre els assistents es compatà amb la presència de Liduvina Gil, primera tinenta d’alcalde de l’ajuntament de Gandia, els regidors Facund Puig i Josep Miquel Moya, i Lorena Milvaques, secretaria local del Bloc.Compartix açò al teu Facebook