Lambda reclama a Sanitat atenció sanitària per a les persones transsexuals

 

30/07/2007. Informa: Lambda


El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, representat per Luisa Notario, Coordinadora General, Àlec Casanova, Coordinador de l'Àrea de Polítiques Transsexuals de la FELGTB (Federació Estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), de la qual Lambda és membre i Marc Verdial, Coordinador del Grup d'Identitat de Gènere i Transexualitat de Lambda, s'han reunit hui dilluns 30 de juliol del 2007 amb el Director del Gabinet del Conseller, Ignacio Ferrer. Una reunió que va sol·licitar el Col·lectiu Lambda quan el nou equip de govern va prendre possessió amb la intenció de traslladar a la Conselleria la preocupació per la inexistent atenció sanitària a les persones transsexuals dins de la sanitat pública al País Valencià, una situació que agreuja la situació d'exclusió d'un dels col·lectius més discriminats de la societat i que no pot permetre's en un estat democràtic.

Des del Col·lectiu Lambda esperem que a partir d'esta reunió s'adquirisca un compromís ferm, solidari i responsable amb la comunitat transsexual valenciana, tal com ha ocorregut en la Comunitat de Madrid i que ja està en marxa a Andalusia, Extremadura, Aragó i Astúries o com acaba d'anunciar Balears. Per a Luisa Notario, “la inclusió del procés de reassignació sexual en la sanitat pública és una qüestió de drets, de dignitat i humanitat. Esperem que el nou Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, demostre el seu compromís amb la igualtat de totes i tots els ciutadans valencians i que incloga este procés en la sanitat pública al més prompte possible”.

Àlec Casanova afirma que “està en mans de la Conselleria de Sanitat acabar amb situacions de discriminació i de patiment de moltes persones transsexuals. Es tracta d'una qüestió de salut i les persones transsexuals valencianes tenim dret a realitzar el nostre procés en la sanitat pública, amb tota la seguretat per a la nostra salut i totes les garanties necessàries. Amb un personal sanitari qualificat i format per a la dita atenció. Una situació –continua Casanova– que repercutirà directament en els pressupostos sanitaris, ja que les conseqüències de tractaments inadequats i sense el control i supervisió de professionals estan sent atesos en la sanitat pública, la qual cosa suposa un gasto molt major per a la mateixa”.

Luisa Notario conclou que “des del Col·lectiu Lambda esperem que la Conselleria de Sanitat comence a articular la creació de la unitat d'identitat de gènere com ha fet recentment la Comunitat de Madrid”.