Nova agressió homòfoba a Gandia

 

30/07/2007. Informa: Lambda


En el marc de la celebració de l'Orgull LGTB organitzat pel col·lectiu CLGS a Gandia, 5 dels 11 membres del grup jove del Col·lectiu Lambda que s'havien desplaçat a Gandia per a disfrutar d'esta celebració, van ser agredits, insultats i perseguits per tres xics amb estètica skin.

Els agressors es van acostar al grup i van començar a proliferar insults com “maricons, bolleres, no volem gais a Espanya”, en el moment en què un d'ells incitava als altres dos individus a agredir-los dient-los “pegueu només als xics i a eixa que pareix un tio”, referint-se a la coordinadora del grup. Després de propinar varis puntellons a dos dels xics, es van acostar a una altra de les xiques que portava una bandera de l'arc iris i mentres tractaven de llevar-se-la, li van dir “dóna'ns la bandera que la cremarem, bollera de merda”.

Els jóvens van eixir corrent a refugiar-se en un lloc segur i els agredits van cridar la policia, que va acudir immediatament al lloc dels fets.

Des del Col·lectiu Lambda i el Col·lectiu de lesbianes i gais de la Safor volem mostrar el nostre més absolut rebuig i indignació i condemnem enèrgicament estos fets producte únicament de l'homofòbia i l'odi irracional d'unes persones cap a un grup de jóvens gais i lesbianes que l'única cosa que pretenien era divertir-se.

Ens trobem davant d'un cas més d'homofòbia que ha de servir a les institucions per a realitzar una fonda reflexió i articular mecanismes per a educar en la diversitat i el respecte de tots els drets humans. Encara que fa més de dos anys que estem disfrutant de la igualtat legal, encara hi ha persones a qui els molesta que manifestem en públic la nostra orientació sexual. Segons Notari, “davant de semblants situacions, no hem de coartar la nostra llibertat i que la por ens fique de nou en l'armari perquè les lleis i la societat estan de la nostra part”. Animem a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals a què denuncien judicialment i públicament qualsevol agressió perquè no quede impune i els agressors patisquen les penes imposades per la llei.

El respecte i la tolerància són dos valors que han d'impregnar la nostra societat en tots els seus àmbits, per això demanem la implicació totes i tots els ciutadans per a l'eradicació de l'homofòbia i la transfòbia perquè cap gai, lesbiana, bisexual o transsexual patisca agressions verbals o físiques només pel fet de ser-ho.