L'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual arriba per quart any a la presó de Picassent

Un any més el Col·lectiu Lambda fa arribar les celebracions del Dia de l'Orgull LGTB a les persones recloses a la presó de Picassent.

Una jornada reivindicativa que aposta perquè les persones, també als centres penitenciaris, puguen viure amb normalitat la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere.

 

04/07/2007. Informa: Lambda


Els interns de la presó de Picassent viuen aquest dimecres, 4 de juliol, una jornada d'alliberament personal, almenys pel que fa a la seua pròpia sexualitat. El grup de Drets Humans amb la col·laboració del Grup Stop-Sida del Col·lectiu Lambda ha organitzat la Diada de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual -LGTB- amb la finalitat que les persones preses puguen manifestar les seues inquietuds respecte a la manera de viure la seua sexualitat dins la presó. La iniciativa també serveix per tractar l'actualitat homosexual, bisexual i transsexual i les reivindicacions del moviment LGTB, tant dins com fora dels centres penitenciaris.

En aquest sentit, la presó de Picassent és l'escenari d'un espai de llibertat personal. Els activistes del Col·lectiu Lambda implicats en aquest projecte han preparat tallers al voltant de la sexualitat i la prevenció del VIH-SIDA , molts pràctics per tal de resoldre tots els dubtes que puguen sorgir al respecte.

La segona de la jornada està protagonitzada per la projecció de la pel·lícula Stonewall , del director Nigel Finch l'any 1995, que recrea els esdeveniments que donaren lloc a la revolta del mateix nom, i que suposa el naixement del moviment contemporani de reivindicació dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Aquesta data és la que recordem cada any al 28 de juny, com a dia de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual. La pel·lícula servirà per a obrir un debat sobre les reivindicacions del nostre col·lectiu i la seua situació actual, així com per a fer una reflexió sobre la situació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals al món.

Per a Luisa Notario , Coordinadora General del Col·lectiu Lambda, “la celebració de l'Orgull LGTB al centre penitenciari té com a objectiu traspassar els murs d'aquest i donar l'oportunitat a les persones preses de celebrar aquest dia amb nosaltres , de plantejar els seus dubtes i de continuar la col·laboració que encetàrem fa més de quatre anys amb la presó”.

Amb aquesta acció continua el programa d'activitats de l'Orgull LGTB 2007 al País Valencià, que té la seua continuació a Mutxamel hui mateix amb el lliurament dels Premis de l'associació DecideT (www.decidet.org) i de la concentració convocada per aquest dissabte a les 20 hores a la Plaça de Sant Cristòfol a Alacant.