DecideT entrega els premis Arcoiris de 2006

< Volver

15-jul-06. Informa: Decide-T

 

L'Associació DecideT de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, va realitzar l'entrega dels Premis Arcoiris en la seua tercera edició, el passat 14 de juliol en el Centre de Congressos d'Elx. Amb estos premis es pretén reconéixer la labor d'entitats o persones que lluiten pels drets de les persones LGTB en la província d'Alacant.


Els premiats d'enguany van ser els següents:


A proposta del Grup cristià, es va atorgar Premi Arcoiris al Centre Loyola d'Alacant pels motius següents:

- Perquè des de fa ja tres anys acull al grup cristià d'esta associació en les seues instal·lacions, cedint espais i suport a les persones que ho formen. D'esta manera es va voler reconéixer este fet, significant-ho dins del context que estan vivint els cristians homosexuals per part de l'Església catòlica oficial. Segons Ignacio Navarro, coordinador d'este grup, amb este tipus de gestos s'obrin esperances de cordialitat i convivència dins de la comunitat eclesial per a les persones cristianes homosexuals sense cap tipus de rebuig per la seua orientació sexual i afectivitat.

- També perquè des de DecideT es va voler reconéixer la labor social que el Centre Loyola està duent a terme, no sols a Alacant, sinó en molts altres llocs, sobretot quant a acollida i formació a la immigració i treball en països en via de desenvolupament.

- I també reconéixer el seu talant oberturista cap al món com a cristians i cristianes, abordant altres múltiples realitats (dona, interreligiositat, sexualitat, etc.) per mitjà de conferències, videofórums i trobades, sent capaços de parlar sobre això dins de l'Església actual, tan oficialista i conservadora.


A proposta del Grup lèsbic, es va atorgar Premi Arcoiris al Pub Arte y Jaleo d'Alacant pels motius següents:

- Perquè és l'únic lloc d'ambient lèsbic que ha romàs obert, consolidant-se com a punt de referència per a les xiques a Alacant.

- També perquè és necessari apostar per la visibilitat lèsbica i des d'esta referència fer veure que el món lèsbic existix i a més s'integra dins de la ciutat d'Alacant, sense quedar marginat a la foscor.

- I perquè des de DecideT es considera que també cal potenciar este tipus d'espais de forma visible, perquè puguen arribar a consolidar-se sense problemes dins de l'oferta comercial de l'ambient homosexual.


I a nivell general, es va atorgar Premi Arcoiris al Consell d'Alumnes de la Universitat d'Alacant pels motius següents:

- Perquè des del principi de l'associació, ha volgut comptar amb la presència de DecideT en les activitats que ha organitzat el Consell d'Alumnes en la Universitat, facilitant d'eixa forma la visibilitat LGTB en la Universitat.

- Perquè en diverses ocasions ha col·laborat en iniciatives en defensa i per la visibilitat de les persones LGTB en la Universitat d'Alacant, per exemple el Festival Arcoiris "Alacant també entén", Jornades universitàries sobre orientació sexual i identitat de gènere, Edició del llibre "Educar en la Diversitat", Edició del Butlletí Informatiu de DecideT, etc.

- I també perquè segons DecideT, la representació LGTB en la universitat ha de ser cada vegada més forta i d'esta manera continuar potenciant accions dirigides a la comunitat universitària.


La taula va ser presidida pel Sr. Alejandro Pérez, regidor de joventut de l'Ajuntament d'Elx, Sr. Juan Antonio Férriz, coordinador general de l'associació, Sr. Ignacio Navarro, coordinador del grup cristià i Srta. Laura Sanjuan, coordinadora del grup lèsbic. A este Acte van assistir, entre altres persones, també representants dels ajuntaments de Sax i Elda i de les Joventuts Socialistes d'Elx.

L'entrega de premis es va desenvolupar partint de la realitat de cada grup, fent una presentació pròpia i posteriorment es va realitzar l'entrega. Va ser un acte senzill però amb molta emotivitat. Després del mateix es va servir un vi d'honor per gentilesa de l'Excm. Ajuntament d'Elx, qui va col·laborar en tot moment amb l'organització de l'Acte.