El Bloc premia a DecideT per la seua labor social a Alacant

< Tornarr

01-jul-06. Informa: Decide-T

 

El Bloc Nacionalista Valencià de la comarca de l'Alacantí va entregar el passat dia 30 de juny els "Premis Compromís" en la Casa de Cultura de Mutxamel. Els premiats en esta segona edició van ser:

Premi Compromís pel Territori: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC)

Premi Compromís Social: Associació Decide-T de GLTB

Premi Compromís amb el País: Leandre Iborra, escriptor

Natxo Bellido, secretari comarcal del Bloc, va invitar a l'associació DecideT per a l'assistència a l'acte i realitzar l'entrega d'este premi. El motiu va ser el reconeixement de la labor realitzada a favor de la llibertat sexual i la diversitat, i pel treball desenvolupat en la comarca a favor de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

A l'acte van assistir tots els coordinadors de grups de l'associació: Laura Sanjuan del grup lèsbic, Ignacio Navarro del grup cristià, Janna Renaerts del grup DecideT Llevant i Juan Antonio Férriz com a coordinador general. Ells quatre van pujar a arreplegar el premi i en els agraïments van recordar paraules de Jordi Petit, anteriorment president de la Coordinadora Gai-lesbiana de Catalunya.

Entre les reivindicacions del col·lectiu DecideT es van escoltar la defensa de totes les famílies, la llei d'identitat de gènere pendent encara per aprovar i el treball realitzat quant a la visibilitat de les persones LGTB. També es van presentar algunes de les línies marcades quant al futur del treball de l'associació, com és la potenciació de grups per a treballar realitats específiques i el foment del caràcter provincial de l'associació.

En conversacions posteriors a l'acte, es van obrir portes per a futures col·laboracions amb el Bloc. Des de fa ja quatre anys, DecideT col·labora amb distintes forces polítiques d'Alacant i província. Recentment, junt amb Esquerra Unida es va presentar a les Corts Valencianes una proposta per a desenvolupar un pla contra l'homofòbia. Igualment, en diverses ocasions s'han realitzat propostes per a la seua inclusió en els programes polítics de PSOE, EU, Bloc i ERPV, tant a nivell municipal com autonòmic i general, així com l'organització de debats polítics. "Esta relació no obstant, mai s'ha pogut mantindre amb el PP, a pesar d'haver-se intentat en diverses ocasions, ja que simplement no ha volgut rebre a l'associació.", afirma Juan Antonio Férriz.

Per a l'Associació DecideT, esta és la primera vegada que rep un premi al reconeixement del treball realitzat, i això va ser expressat amb molta emoció en l'Acte i amb ganes de continuar lluitant per la defensa dels seus drets.