Colega-València denúncia l'agressió al seu responsable de joventut

< Tornar

14-feb-07. Informa: Colega-Valencia


El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana (Colega-València) denúncia l'agressió homófoba al seu responsable de Joventut la passada setmana en el Metro de València per part d'un jove llatinoamericà d'estètica "llatí king", després d'aparéixer en diversos mitjans presentant el projecte "Immigrants i Dones: comprenent als que entenen".

Des de Colega-València no podem tolerar este tipus d'actituds violentes i intolerants en una societat democràtica que s'ha dotat de drets i llibertats. “Tot el que ve a Espanya és benvingut perquè la diversitat és una cosa positiva, però han d'assumir les nostres normes de convivència i de respecte”, ha declarat Francisco Ramírez, president de Colega-València. “Tampoc hem de tolerar que una minoria d'immigrants afecten tot el col·lectiu d'immigrants, ja que no és una actitud generalitzada, però que és necessari atallar amb tot l'Estat de dret de la nostra part. No podem permetre que una minoria vullga traslladar la violència i actituds masclistes, homòfobes i intolerants dels seus països d'origen a Espanya”, ha afegit.

Des de Colega-València creiem que la falta de denúncies continua sent la gran debilitat del col·lectiu gai-lèsbic per a lluitar contra este tipus d'agressions. Poques persones denuncien agressions homòfobes, quasi sempre anònimes i silencioses, per la qual cosa podem fer-nos una idea clara del que comporta la violència per motiu d'orientació sexual. Ens trobem un caldo de cultiu molt fèrtil per a este tipus d'agressions: poca sensibilitat social cap esta violència, impunitat d'agressors i desprotecció de la víctima (moltes vegades dins l'armari).

Des de Colega-València instem a gais i lesbianes a què denuncien este tipus de fets perquè no queden impunes, i a poc a poc pugam canviar esta covardia d'una minoria de violents que desprecien la nostra voluntat de viure plenament en llibertat. Creiem que la major visibilitat de gais i lesbianes provocarà més actes de violència d'un reducte d'intolerants que no accepten la diversitat en la nostra terra.

Des de Colega-València fem un crida a les forces de seguretat i a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana perquè actuen contra este tipus de violència i no quede impune. Colega-València ha sol·licitat una cita amb el Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana per a tractar este tema.

Colega-València també vol denunciar les actituds poc sensibles, quan no directament discriminatòries, que es troben gais i lesbianes a l'hora de denunciar este tipus de fets, tant l'atenció hospitalària com la denúncia policial, per la qual cosa considerem la necessitat una sensibilització per als col·lectius sanitaris i policials quan aborden este tipus de violència.