Presentació del projecte "Immigrants i dones: comprenent als que entenen"

< Tornar


26-gen-07. Informa: Colega-Valencia


El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana (Colega-Valencia) , va presentar ahir dijous 25 el Projecte “Immigrants i Dones: Comprenent als que entenen”, que finança la Delegació de Benestar Social de l'Ajuntament de València a través de la Convocatòria d'Ajudes Contra la Pobresa i l'Exclusió Social 2006.

Amb este programa es pretén, principalment, facilitar la normalització del fet GLBT (gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals) dins de la població immigrant exercint una mediació intercultural que possibilite la sensibilització i la formació sobre estos temes, per a fomentar actituds de tolerància, respecte i acceptació de la realitat del col·lectiu immigrant GLBT.

A més d'oferir assessorament per a afavorir l'autoacceptació i la integració social d'immigrants GLBT, organitza activitats en organitzacions d'immigrants en forma de tallers, xarrades, debats o video-forums per a crear un caldo de cultiu de tolerància i acceptació de la diversitat en la pròpia població immigrant i acostar-los a la societat d'acollida.

Després de portar l'any passat el Projecte: “Immigrant GLBT: l'altra invisibilitat”, en este nou projecte també pretenem sensibilitzar en associacions de dones. Ens pareix molt adequat treballar la sensibilització de les dones, (mares de mode més especial) respecte al fet GLBT, ja que és amb elles amb els que solen sincerar-se els/les fills/es en este sentit.