En la reunió mantinguda entre Col·lectiu Lambda i el Conseller Rafael Blasco
Lambda reclama a Blasco atenció sanitària per a les persones transsexuals

< Tornar

Davant de l'absoluta desatenció sanitària en la sanitat pública valenciana a les persones transsexuals, li demanda que s'inicie amb l'assistència psicològica. Davant del compromís del Conseller Blasco d'iniciar gradualment una atenció transversal, li sol·licita que es plasme tal compromís en el programa electoral del PP


16-gen-07. Informa: Lambda

El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, representat per Luisa Notario, Coordinadora General, i Àlec Casanova, portaveu del Grup d'Identitat de Gènere i Transsexualitat i Coordinador de l'Àrea Transsexual de la FELGT (Federació Estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), s'ha reunit amb el Conseller de Sanitat, Rafael Blasco.

Una reunió que ha sol·licitat el Col·lectiu Lambda en diverses ocasions al llarg de l'actual legislatura per a traslladar a la Conselleria la preocupació per la inexistent atenció sanitària a les persones transsexuals dins de la sanitat pública al País Valencià, una situació que agreuja la situació d'exclusió d'un dels col·lectius més discriminats de la societat i que no pot permetre's en un estat democràtic.

Des del Col·lectiu Lambda esperem que de la reunió s'adquirisca un compromís ferm, solidari i responsable amb la comunitat transsexual valenciana, tal com s'ha compromès recentment el govern de la Comunitat de Madrid i ja està en marxa a Andalusia, Extremadura, Aragó, Astúries, Euskadi i Catalunya.

Per a Luisa Notario, “la inclusió del procés de reassignació sexual en la sanitat pública és una qüestió de drets, de dignitat i humanitat . Esperem que el Conseller de Sanitat, Rafael Blasco, demostre el seu compromís amb la igualtat de totes i tots els ciutadans valencians i que incloga aquest procés en la sanitat pública al més prompte possible”.

Davant del compromís adquirit, s'ha sol·licitat la inclusió en el programa electoral del PP de les pròximes eleccions autonòmiques.

Àlec Casanova afirma que “ està en mans de la Conselleria de Sanitat acabar amb situacions de discriminació i de patiment de moltes persones transsexuals . Es tracta d'una qüestió de salut i les persones transsexuals valencianes tenim dret a realitzar el nostre procés en la sanitat pública, amb tota la seguretat per a la nostra salut i totes les garanties necessàries. Amb un personal sanitari qualificat i format per a la dita atenció”. “Una situació –continua Casanova– que repercutirà directament en els pressupostos sanitaris, ja que les conseqüències de tractaments inadequats i sense el control i supervisió de professionals estan sent atesos en la sanitat pública”.

Luisa Notario conclou que “des del Col·lectiu Lambda estarem atents que els compromisos adquirits en la reunió de hui es duguen a terme amb el major rigor i professionalitat per a garantir una atenció de qualitat”.