CLGS entra a formar part del grup d'associacions que configuren la FELGT

< Tornar

18-des-06. Informa: CLGS


Des de dissabte passat, CLGS és un dels nous membres de la FELGT. Amb tan sols una abstenció en el congrés federal celebrat este cap de setmana, CLGS va entrar a formar part de les 40 associacions que configuren la Federació Estatal.

El nostre coordinador general, Salva Faus va declarar després del congrés "És un escaló més per a la consolidació de CLGS, un projecte amb poc més d'un any el qual s'ha convertit en referent avui en dia del que és dinamitzar i gestionar una entitat lgtb". Carlos Carrillo, entusiasmat, va comentar "L'entrada a la FELGT és un impuls per a CLGS i així sumar-se als programes i campanyes de la Federació Estatal, sens dubte, traslladarem les opinions de la comunitat lgtb a Madrid".

La FELGT és el referent més important del moviment associatiu gai, lèsbic, transsexual i bisexual de l'Estat Espanyol. Per història, per trajectòria, per estructura, per nombre d'associacions que la integren, per les aportacions fetes en estos anys podem fer esta afirmació.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals és, abans que res, un espai de coordinació i intercanvi per al moviment associatiu gltb. Més de 30 associacions, de qualsevol tipus, de ciutats grans i xicotetes, de quasi totes les comunitats autònomes, d'estudiants, de jóvens, d'esportistes, de lesbianes, de gais, de transsexuals, de bisexuals... estem compartint recursos i activitats.

Tres són els eixos vertebradors de la FELGT fins ara: la reivindicació de la igualtat legal i el respecte social cap a la diversitat, la celebració del 28 de juny, dia internacional de l'orgull gltb i la formació dels activistes de les associacions membre de la federació.

A pesar de l'escassetat de recursos econòmics i humans hem pogut articular, precisament gràcies a l'esforç d'algunes entitats membre de la FELGT, importants accions com les successives campanyes VOTA ROSA que van culminar amb la campanya de 2004 NO VOTES PP. Hem estat organitzant i liderant el calendari d'accions i la multitudinària manifestació estatal de l'Orgull gltb cada any a Madrid. Amb els pocs recursos que podem obtindre de les administracions hem tractat d'oferir formació, organitzar jornades de reflexió i debat, concretament sobre polítiques lèsbiques, de joves contra l'homofòbia, de cooperació internacional, de famílies homoparentals; fer importants i impactants campanyes de prevenció del VIH-SIDA, estudis sobre famílies homoparentals, sobre tercera edat i diversitat sexual, sobre el sistema educatiu espanyol i l'orientació sexual... però el 90% del treball de la Federació correspon a les entitats que la formen.

L'estructura federal coordina, però la iniciativa i el treball és dels entitats membre que posen en comú el seu treball i, d'esta manera, activitats o campanyes de qualsevol de les associacions poden ser aprofitades pel conjunt de les entitats de la FELGT. Un objectiu per a un futur pròxim és consolidar l'estructura central i d'esta manera potenciar encara més el treball en xarxa. En la FELGT el plantejament de les distintes entitats que la integren no sols és que poden obtindre de la federació, sobretot és què poden aportar a la federació.

La FELGT es manté econòmicament gràcies a les subvencions públiques estatals, les quotes de cada entitat que, en funció del nombre de socis/sòcies i el seu pressupost anual, oscil·len entre els 90 € i els 600 €, i les donacions que puntualment persones, entitats privades o empreses puguen realitzar.

Els avantatges de pertànyer a la FELGT són, entre altres, poder decidir determinades qüestions que estan marcant l'agenda del moviment gltb a Espanya. Des de la interlocució sobre les reformes legals que estan afectant el col·lectiu gltb fins als programes de sensibilització i lluita contra l'homofòbia que proposarem al govern... La representativitat de la FELGT (representativitat guanyada en els últims anys a pols) és important per a eixa interlocució. I no hem d'oblidar que també hem liderat, junt amb la CGL (Catalunya) la definició del discurs ideològic del moviment gltb a Espanya, un discurs fonamentat en la defensa de la igualtat legal com a forma d'aconseguir el respecte a la diversitat sexual. Diversitat de què formen part totes les expressions associatives: lesbianes, seropositius, jóvens, transsexuals, emigrants, expressos socials del franquisme, majors... en eixa diversitat també s'inclou la territorial, les grans ciutats, les xicotetes i les mitjanes.

Els objectius polítics i socials de la federació, així com les modificacions dels Estatuts, els debatem i fixem en un Congrés cada dos anys on totes les associacions, amb els seus delegats i delegades, decidixen el futur de la FELGT i valoren la tasca feta.