1 de desembre: "La desinformació et pot jugar una mala passada"

< Tornar

Quan es van a complir 25 anys des del primer diagnòstic de SIDA (6 juny de 1981), des de la FELGT (Federació Estatal Lesbianes, Gais, Transsexuals) i l'Associació DecideT a Alacant es continua lluitant en la prevenció i informació per a reduir i eliminar les infeccions per VIH. Amb el lema "la desinformació et pot jugar una mala passada", enguany s'inicia a Alacant una nova campanya. "Les nostres mans no pararan de treballar i les nostres veus tampoc van a silenciar-se davant de la realitat del VIH/SIDA".


1-dic-06. Informa: DecideT

Stand de DecideTL'1 de desembre és el DIA INTERNACIONAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA, però per a moltes persones, la lluita contra el Virus és cada dia. "Per això per a nosaltres és un treball diari i continu, és una responsabilitat que ens porta a posar-nos en continu moviment, tant en cursos formatius, com ara el que desenvolupem els dies 17, 18 i 19 de novembre a nivell estatal en la nostra ciutat d'Alacant, com a diverses activitats que s'exercixen durant la resta de l'any.", afirma Javier Madrid, voluntari de l'àrea de salut.

Des de l'àrea de salut de Decide-T és un compromís indubtable la lluita contra la SIDA i la prevenció per a evitar noves infeccions. No sols a persones homosexuals o bisexuals, sinó obert a tota la població. El VIH/SIDA no és una realitat d'uns quants grups de persones. Sempre s'ha relacionat el VIH/SIDA amb homosexualitat o drogodependència, però açò és un mite, la realitat parla no de grups de risc, sinó de "practiques de risc". És veritat que entre el 10 i 15 % de totes les persones infectades tenen relacions homosexuals o bisexuals, però no és la totalitat del nombre de persones infectades, només un tant per cent. Per això enguany, es vol fer arribar a la població en general que QUALSEVOL PERSONA pot contraure el virus i desenvolupar la malaltia, siga quin siga la seua condició sexual. Segons les estadístiques, una quarta part de persones infectades no ho saben perquè no es reconeixen en els mal cridats "grups de risc" i no són conscients que en les seues relacions sexuals també realitzen pràctiques de risc.

Des de l'associació Decide-T es vol fer una crida d'atenció a tot el món. Per a això es van a realitzar diversos actes en distints punts d'Alacant. El divendres 1 al matí hi haurà un estand en la Universitat d'Alacant on participarà el tècnic de salut de DecideT amb alguns voluntaris, invitats pel consell d'alumnes, i on es repartirà informació. D'altra banda, en col·laboració amb Creu Roja Joventut, el Consell de la Joventut d'Alacant i altres associacions, es va a realitzar una eixida per la zona del "Barri" la nit del divendres 1, amb la intenció de fer arribar informació sobre prevenció a tota persona que este en este punt d'oci. Així mateix es té previst que no siga només eixe dia, sinó que el següent divendres dia 8 es torne a repetir una altra eixida per unes quantes zones d'oci de la ciutat.

"Hi ha molt per fer, és també prou el treball realitzat, però queda tasca, és un problema que assumim des d'Alacant perquè és als ciutadans als que afecta i a vegades les campanyes no arriben, quedant vulnerable la població. És un tema que hauria de preocupar més a qui corresponga, nosaltres per la nostra part continuarem lluitant". Per a destacar des de DecideT s'està duent a terme el programa de Prevenció de VIH en prostitució masculina. A més d'ajudar, informar i inclús acompanyar a realitzar-se les proves al CIPS, es té contacte amb diverses ONG´S que treballen este tema, com Metges del Món, "per a coordinar esforços per la prevenció".