Colega-València recolza l'eixida de la jutgessa Alabau del Registre Civil de Dénia, però demana un castic exemplar


01/08/2008. Informa: Colega-Valencia


 

Colega-València (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana) vol mostrar el seu suport a la proposta del Tribunal Superior de Justícia de València per a l'eixida del seu actual destí de la jutgessa responsable del Registre Civil de Dénia, Laura Alabau.

Colega-València ha vingut denunciant contínuament les repetides dilacions i obstacles realitzades per la jutgessa de Dénia en l'aplicació de la llei de matrimoni civil entre persones del mateix sexe. A pesar de tot l'escàndol social i mediàtic i a la reiteració de la seua actitud desafiador, el Poder Judicial a penes ha condemnat l'actitud de la pertinaç jutge amb una ridícula sanció de 305 euros, i no per la seua condemnable actitud de rebel·lia legal i objecció de consciència encoberta sinó per unes declaracions contra la Fiscalia. És lamentable que algunes institucions anteposen la mera defensa del corporativisme professional al compliment efectiu de la llei.

Col·lega-València encara que recolza l'eixida de la jutgessa Alabau del Registre Civil de Dénia, creu que no és solució el seu trasllat a un altre destí, on no podrà continuar el seu desafiador rebuig de la llei de matrimoni homosexual, però sí que quedarà impune la seua reincident actitud. Des de Colega-València sol·licitem que la mala praxi professional de la jutge siga castigada exemplarment, i que la impunitat actual no siga cobertura per a futures actuacions semblants.