DecideT denuncia agressions homòfobes a Alacant

< Tornar

L'Associació DecideT denuncia que des de fa un parell de mesos ha rebut diverses denúncies d'agressions homòfobes a Alacant. L'última es va produir el passat 27 de juliol en el passeig Gómiz, darrere de l'Hotel Meliá. L'Associació està pendent de mantindre una reunió amb Subdelegació de Govern per a estudiar com atallar estos actes violents en la ciutat.

4-ago-06. Informa: DecideT

L'última agressió es va produir el passat dia 27 de juliol en el passeig Gómiz d'Alacant, darrere de l'Hotel Meliá. Segons denúncia J.F.G., anava passejant amb altres dos amics i el seu gos quan una persona amb trets àrabs va començar a insultar-los sense cap motiu i a dir-los "maricons, fills de puta, espanyols de merda". Immediatament van eixir cap a ells quatre individus més que els van retindre durant més de mitja hora mentres els insultaven, espentaven i vexaven davant de la gent que passejava per la zona. Després d'una crida a la Policia, esta es va personar en el lloc identificant els agressors i acompanyant estes persones agredides per a realitzar la denúncia pertinent.

L'Associació DecideT afirma que no és un cas aïllat. "En un termini curt de temps hem rebut diverses denúncies d'agressions homèfobes amb característiques semblants", afirma Juan Antonio Férriz, president de l'associació. Segons pareix, les víctimes són agredides verbalment i en algun cas físicament, amenaçant inclús amb represàlies si les víctimes denuncien els fets. J.F.G., que va patir esta última agressió, diu que "Un d'ells, que deia ser menor d'edat, ensenyava el seu permís de residència i deia que ens anava a acusar d'oferir-li diners a canvi de favors sexuals". Segons fonts de DecideT, esta acció s'està convertint en una pràctica comuna per estos agressors, amb l'objecte de ridiculitzar així les seues víctimes.

Des de principis de juliol, l'associació DecideT té sol·licitada una entrevista amb Etelvina Andreu, Subdelegada de Govern, per a estudiar prendre accions policials respecte d'això sobre estes agressions homòfobes i tallar el problema com més prompte millor, però per problemes d'agenda encara no s'ha pogut dur a terme. DecideT espera que esta entrevista es produïsca a principis de setembre. D'altra banda, es va a animar i recolzar els denunciants d'estes agressions perquè denuncien i es personen judicialment, així com oferir el suport legal que es puga junt amb el Col.Lectiu Lambda de València i la Federació Estatal de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (FELGT).