Colega-València va participar en el I Fòrum Cívic contra el Racisme i la Intolerància


27/04/2009

Stop RacismoEl Col·lectiu de Lesbianes, Gais Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana Colega-València, ha participat avui en el I Fòrum Cívic contra el Racisme i la Intolerància, fòrum organitzat pel Moviment contra la Intolerància i que va comptar amb la presència del conseller d'Immigració i Ciutadania D. Rafael Blasco Castany, de la Fiscal-cap de València, Sra. Teresa Gisbert, del president de Moviment contra la Intolerància, D. Esteban Ibarra i del president de Colega-València, D. Jhonatan Girón Rizo.

El fenomen del ressorgiment del racisme, la xenofòbia, l'antisemitisme i la intolerància a Europa mostra les importants contradiccions polítiques, econòmiques i socials que estan succeint en el vell continent. La crisi econòmica internacional, la pressió i els moviments demogràfics, les modificacions radicals en els països de l'Est, el complicat i lent procés d'unitat Europea, el temor i inseguretat pel futur davant de la desocupació i la pobresa són entre altres, alguns elements que les Institucions Europees han assenyalat sens dubte com a factors que propicien el renàixer d'estos fenòmens socials en tots els països del vell continent.

Jhonatan Girón Rizo, president de Colega-València ha intervingut en la taula redona "Víctimes i acció judicial contra el racisme i la intolerància", taula que li ha donat l'oportunitat per a abordar el fenomen de la discriminació per raons d'orientació sexual i de gènere, denunciar els casos d'homofóòbia i transfòbia que es continuen presentant actualment en la societat. A més, Girón, ha tingut l'oportunitat de narrar l'agressió de la qual va ser víctima en una parada de metre en la ciutat de València fa alguns anys, en ser identificat com un ciutadà gai compromés per la defensa dels drets de les minories sexuals de la Comunitat Valenciana.

“No podem permetre que els espais de llibertat i tolerància, que hem anat creant la societat espanyola en els últims anys vagen en regressió per una minoria incontrolada que vol retrotraure'ns a èpoques feliçment superades”, ha declarat Girón.

Amb aquestes paraules, Colega-València ha fet un crida a les autoritats presents en el fòrum i a la societat espanyola en general perquè condemnen i rebutgen qualsevol tipus de fets, que ennuvolen i taquen les llibertats que ens atorga la nostra Constitució a tots i totes els ciutadans i ciutadanes sense cap tipus de distinció.