Convoquen un concurs d'idees per a una campanya cívica de resposta laica a la visita del papa

< Tornar

3-abr-06. Informa: Lambda

 

Davant de la pròxima celebració de la Trobada Mundial de la Família a València, diferents organitzacions i entitats valencianes convoquen un concurs d'idees per a trobar un lema i una imatge per a la campanya cívica de resposta laica a la visita del papa Benet XVI.

Les Administracions i els mitjans de comunicació estan mostrant un suport entusiasta en l'organització d'este esdeveniment. Però altres col·lectius valencians mostren la seua preocupació per les postures oficials de l'Església Catòlica en assumptes tan delicats com els drets de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, la violència de gènere, l'ús d'anticonceptius, la interrupció voluntària de l'embaràs, la prevenció contra la Sida, etc.

És per això que estos col·lectius, que poden veure's afectats per les declaracions i posicions de l'església, posen marxa una iniciativa social que es traduirà en activitats conjuntes i en una marca-imatge (com la que es va usar contra la guerra d'Iraq) que les aglutine i represente a totes, que siga útil per a fer visible, individual i col·lectivament, una resposta laica a la visita papal.

Les bases d'aquest concurs poden consultar-se en: www.lambdavalencia.org

Entre les entitats organitzadores es troben, inicialment, l'Ateneu Cultural Casino Torrent, l'Ateneu libertari Al Margen, Barriodelcarmen.net, Ca Revolta, Catòliques pel Dret a Decidir, el Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, Comunitats Cristianes Populars, Coordinadora d'Associacions de Lluita contra la Sida de la Comunitat Valenciana, Corrent Som Església, Dones Creients, FIDA Federació Internacional d'Ateus i el Grup Cristià Pacifista.