Música i espectacles

Pedro Marín arriba a ShowRoom amb "Pulpo Negro"

14/06/2007


Pedro Marín en Deseo 54Per fi, Pedro Marín arriba a Show-Room en Deseo 54. Estarà amb nosaltres per a presentar el seu últim treball, "Pulpo Negro". És POP amb majúscules, romàntic i gòtic inclús, amb cançons de desamor, de renaixement i d'esperança, melodies lunars i temes ballables, indicis de l'ombra de Lovecraft, Byron... en les lletres.

Una més que constant reivindicació per un públic elitista i entés, provoca que Pedro comence a treballar en un nou disc, junt amb Jaime García (misteriós músic que ha liderat projectes tan singulars com els desapareguts Fang). La química és perfecta entre Pedro Marín i Jaime García i comença a moure's la maquinària, fins a tindre avui el treball acabat i llest per a ser presentat.

Però retornem al passat per uns segons res més... Pedro Marín, és sens dubte un dels casos més estranys dins del panorama musical espanyol, ja que el seu gran èxit en els albors dels anys 80 és quelcom que ningú ha aconseguit oblidar, i de fet cançons com "Quèé no" i "Aire" són avui reclamades pel públic com a part essencial en qualsevol chill out que es pree.

L'any 2004, Pedro pren la decisió més important, més difícil i més contradictòria de tota la seua vida: "després de 20 anys en una presó de silenci, que és com m'havia sentit, torne a fer música", després d'haver-se jurat 20 anys arrere no tornar a fer-ho mai. Però els juraments a vegades estan per a trencar-los.

Comencen al fi a posar-se serioses les coses amb la gravació d'un primer disc després de tant de temps: "Diamonds" cantat en anglés, un homenatge quasi per a col·leccionistes, dedicat a una de les seues muses, Amanda Lear. Subterfuge edita la primera cançó d'este CD, "Run Baby Run" en el magnífic recopilatori "Viva el pop". "Diamonds" és una posada en marxa, un calfar motors. Una frivolitat prou seriosa.

Realitza una gira per Espanya presentant el espectacle "Diamonds" i va creant el que serà la seua actual banda de directe. Mentrestant, està ja treballant amb Jaime García en el nou projecte que llavors s'anomena "Pop" i al principi "Fènix". Ara, al juny de 2007 està ja tot al punt, la banda en el seu millor moment, tot preparat i al roig viu, després d'un dur 2006 donant-li forma a este fantàstic àlbum i posant-li tot el talent i el sentiment de l'univers i dels seus cors a esta obra, al costat de Jaime García, en un moment molt estrany en la vida dels dos.

No et perdes el fantàstic concert que donarà Pedro Marín el pròxim dia 22 de juny a partir de l'1 de la matinada en la sala Deseo 54 (C/ Pepita, 15 de València).