Música i espectacles

Hoy no me puedo levantar, en el Teatre Principal de València

19/02/2009


Hoy no me puedo levantar en Valencia Del 26 de febrer al 5 d'abril, en el Teatre Principal de València es presenta el musical que més èxit va obtindre a Madrid les pasades temporades: Hoy no me puedo levantar, amb música de Mecano, grup senyera dels 80 i 90.

Al començament dels anys 80 el nostre país es troba convulsionat: un colp d'Estat, una inflació galopant i milions de persones que busquen desesperadament ocupació. Un canvi social, polític i cultural, ple d'esperança, col·loca a la societat espanyola en el camí de la modernitat. Una sèrie de grups de nova falca comencen a portar al panorama noves idees i propostes que sovint tenen més d'escèniques que de musicals...

Mario i Colate són un parell d'amics que viuen en un xicotet poble a principis dels anys 80. Els dos compartixen un mateix son, viatjar a Madrid per a muntar allí un grup de música. L'arribada a un Madrid en ebullició cultural i social va acompanyada de diversos problemes: no aconseguixen treball, no tenen diners, cap casa de discos s'interessa per ells... però a poc a poc van eixint avant.

Aconseguixen treball en un bar anomenat el "33" i coneixen a un parell de simpàtics músics: Guillermo i Panchi. Amb ells formaran "Rulé", el seu grup, amb el que guanyaran un important concurs que els permetrà gravar el seu primer single. Mario coneixerà l'amor i Colate el fosc món de les drogues.

Els anys 80 seran el marc en què els nostres protagonistes viuran, patiran, amaran, seran feliços, desgraciats... i arribaran a convertir-se en el grup més important d'Espanya.

Com els 80, "Hoy no me puedo levantar " és un musical optimista, esperançat, lúdic... Un fidel reflexe de l'alegria i les ganes de viure que van caracteritzar l'època en què s'ambienta. Pocs èxits han sigut tan grans com els que van protagonitzar els temes de Mecano. I pocs musicals han aconseguit l'èxit d'haver fet vibrar d'emoció a més d'un milió dos-cents mil espectadors fins a la data.


------------------------


Més informació: Teatres de la Generalitat