Estètica i salut

Com funciona el procés de bronzejat

Per Sun Factory

< Tornar

Per a entendre el procés de bronzejat, hem de conéixer l'anatomia de la nostra pell.

És sorprenent, però la pell és el major òrgan del cos. És el punt de contacte més important del ser humà amb el medi ambient. La pell ens protegix no sols enfront de les influències de l'exterior, sinó que també assumix múltiples funcions en el metabolisme.

La llum ultravioleta és la responsable del procés del bronzejat. Quan esta llum arriba al nostre cos, la pell absorbix les radiacions UVA i UVB que penetren en distintes profunditats, segons la longitud de l'ona. La llum UVB d'ona curta induïx reaccions fotoquímiques en les posicions superiors, mentres que la llum UVA d'ona llarga en les capes més profundes.

Generada per la llum UVB, els melanòcits produïxen més melamina del normal per a la protecció enfront de la radiació UV. La melamina es forma per l'oxidació de l'aminoàcid tirosina en els melanosomes de les cèl·lules pigmentàries. A través d'impulsos nerviosos llargs, els melanòcits proporcionen els grànuls de pigmentació (melanosomes) a la resta de les cèl·lules de l'epidermis, que es disposen sobre els nuclis cel·lulars en forma de caperutxa com a protecció. Este procés s'anomena melanogènesi.

Feta esta introducció, vénen les preguntes més habituals...

 

És igual la radiació en la platja que en un solàrium?

Trobem les mateixes radiacions, tant en la platja com en un solàrium. Es parla dels rajos UV, la llum visible i els infrarojos. Només hi ha una diferència en la intensitat d'elles. Quant a la radiació UV trobem fins a 4 vegades o més intensitat en un Solàrium que en l'Equador, on trobem la màxima radiació global. És el que es denomina "factor erytemal solar 1". Açò explica per que ens posem morenos amb major rapidesa en un solàrium que en la platja.

En resum, podem dir que el procés de bronzejat és un procés d'autoprotecció de la pell .

 

Com podem protegir-nos de les cremades?

La primera és determinar el temps d'exposició. La segona és protegir-se amb cremes de protecció, el seu ús és molt recomanable en l'exposició al SOL en la platja.

 

Per què no ens cremem tan ràpid quan estem morenos?

Durant una constant exposició als rajos UVB, la pell forma una capa còrnia més grossa. La funció de protecció de la capa banyega enfront de possibles danys causats per la llum depén de forma decisiva de la seua grossor. En cas d'acció UVB repetida, s'aconseguix un engrossiment de la capa còrnia al cap de pocs dies.

 

Per què es marcida el bronzejat?

En la capa cel·lular basal es formen constatement cèl·lules noves que necessiten aproximadament 28 dies en el seu trajecte cap a les capes superiors i, finalment, es convertixen en cèl·lules còrnies. Després d'eixe trajecte, estes cèl·lules moren progressivament i es desescamnen constantment. Si una persona deixa d'exposar-se a la llum UV durant este procés, perd el COLOR descamant a poc a poc.

 

PAUTES QUE S'HA DE SEGUIR PER A UN BRONZEJAT SEGUR I BONIC:

- No sobrepassar el temps d'exposició i les sessions recomanades.

- Deixar passar min. 48 hores de descans entre les sessions.

- Mai prendre el sol en la platja i Solàrium el mateix dia.

- Utilitzar ulleres protectores.

- Protegir la pell contra els efectes preenvelliment i deshidratació amb una cosmètica solar específica.

- Abans de cada sessió eliminar bé el maquillatge, cremes de dia, perfums i joies.

 

RECORDEU !!!!!!!!!!

UN BRONZEJAT SEGUR, BONIC I DURADOR COSTA TEMPS, PACIÈNCIA I DINERS.

És un consell de SUN FACTORY, el teu centre de bronzejat.

 


SUN FACTORY
Av. 1 de Maig, 7 B · ALFARA DEL PATRIARCA (al costat de l'estació de metro de Moncada)
Telèfon: 96 139 01 77