Cultura

Keith Haring grafitea en Valencia

Por Santi. Valencia

< Volver

Encara no has vist l'exposició de Keith Haring? Això és una cosa que no puc perdonar, perquè porta setmanes en l'edifici de la Universitat, en el carrer La Nau. És una d'eixes exposicions que recorres de dalt baix i fins i tot et queden ganes del repàs final.

Keith Haring, tristament difunt a causa de la SIDA, va ser tot un agitador en la Nova York dels 70-80. És autor d'una simbologia fàcilment reconeixible per a tots nosaltres, que no té conceptualismes innecessaris ni ínfules d'intel·lectualitat. Destaquen el xiquet brillant com esperança d'un futur millor, els gossos com l'animalitat que continua regint els nostres comportaments, els ovnis com allò que ens influïx d'un exterior desconegut, les “x” que creuen ulls i boques com a símbol de la por (por a reconéixer, por al secret…).

Els missatges que transmet són clars i precisos, arriben directament a l'espectador a través del color, la forma i sobretot el dibuix, d'una línia clara i grossa, d'un sol traç. A pesar de la gravetat de molts dels continguts, Haring els plena de color i vitalitat. No es recrea en el patiment, no és amant de detalls desagradables (encara que la cruesa de certs temes està ací i és impossible frivolitzar sobre això).

Haring va ser un lluitador contra la SIDA, va estar implicat en la lluita pública contra el desconeixement de la malaltia i no va tindre inconvenients a reconéixer la seua homosexualitat.

L'obra de La Nau arreplega totes les il·lustracions que Keith va fer sobre paper. La recomane amb fervor, vos encantarà segur i comprendreu com l'art pot entretindre, tindre qualitat i a més transmetre idees (res a veure amb els jeroglífics indesxifrables a què ens acostumen des de les galeries modernes!).

-------------

 

Keith Haring. Obra completa sobre paper 1982-1990

Del 20 de gener al 19 de març del 2006.
Salas Tesaurus i Martínez Guerricabeitia - La Nau.
Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 13.30 hores I de 16 a 20 hores. Diumenges de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

 

Mès informació en:

· Universitat de València

· Obra Social Bancaixa