Cultura

Més de 200 esportistes i 40 voluntaris participen a València en els Jocs Taronja

 

02/06/2011


Jocs Taronja 2011 Més de 200 esportistes valencians i d'altres quatre comunitats autonomes, pero també de diversos paisos europeus (ja hi ha inscripcions fetes des de Belgica, Italia, Regne Unit, França, Alemanya i Paisos Baixos, entre d'altres) han confirmat la seua participació en la quarta trobada internacional Jocs Taronja que el club esportiu de caracter lgtb Samarucs Valencia organitza a la capital del Túria entre divendres 3 i diumenge 5 de juny del 2011. La present edició consolida els Jocs Taronja com una de les cites més importants de l'esport lgtb de l'Estat espanyol i esta a punt de superar els exitosos resultats de les edicions anteriors.

En aquesta edició, atesa la quantitat d'inscripcions a la competició de voleibol, aquest esport es podra veure al pavelló de Natzaret, instal.lació tradicional dels Jocs Taronja, i també al de Benicalap. Sera un total de 24 equips de la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya, Aragó i Andalusia, pero també d'Italia i Regne Unit, els que lluitaran per una medalla taronja.

La natació també tindra lloc al centre esportiu del barri de Natzaret, des de les 8:30 fins a les 14 hores, i s'hi espera veure nadadors i nadadores dels mateixos llocs, pero també dels Paisos Baixos, de Belgica i d'Alemanya.

Els Jocs Taronja arriben a la quarta edició amb el mateix proposit del seu origen: la visibilitat lesbica, gai, bisexual i transsexual al món de l'esport i la lluita contra l'lgtbfobia en aquest ambit, que, per desgracia, veu com els esportistes no heterosexuals pateixen una discriminació no justificada, sobretot en els casos en que l'esportista és obertament gai, lesbiana o bisexual. Ara que estem a prop del 17 de maig, dia mundial contra l'homofobia, Samarucs enceta el mes de l'orgull lgtb (juny) a Valencia amb aquest acte de reivindicació.

A més dels actes estrictament esportius, Samarucs Valencia vol convidar els ciutadans a participar en la cerimonia d'inauguració, que tindra lloc divendres 3 de juny a partir de les 20 hores, a la terrassa del Centre de Cultura Contemporania Octubre (carrer de Sant Ferran, 12), on es recordara,gracies a l'actuació de la companyia valenciana Mou Dansa, el 30 aniversari del primer diagnostic de vih del món, que es va fer públic a San Francisco (EUA) el 5 de juny del 1981.

Com en les edicions anteriors, els Jocs Taronja han rebut el patrocini d'institucions locals i regionals, com la Universitat de Valencia, la Fundación Deportiva Municipal de Valencia, Octubre Centre de Cultura Contemporania i el Col.lectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Valencia. Pero també la inestimable col.laboració de les federacions autonomiques de natació i voleibol, de l'Agrupación Deportiva Ibérica lgtb (ADI) i de la Federació Europea per a l'Esport de Gais i Lesbianes (EGLSF), de que Samarucs és membre. I no es pot oblidar el compromís de quasi trenta locals d'hosteleria i botigues de la ciutat que han volgut esponsoritzar el torneig i, així, donar suport a la causa.

------------------------

Més informació i contacte:

  • Pep Sales (tel. 669200007)


Compartix açò al teu Facebook