Cultura

"Rostros, Surcos y Girasoles" de Joan Aguado en el Café de La Seu

19/02/2009


Joan Aguado: rostros, surcos y girasolesEl pintor Joan Aguado exposa del 18 de febrer al 23 d'abril en el Café de La Seu amb la seua col·lecció "Rostros, Surcos y Girasoles".

Aquest pintor incidix en el rastreig per llocs inhòspits i fronterers presentant-nos en aquesta exposició la seua obra més abrupta; trets d'una terra profunda i desconeguda enmedio d'una aparent fertilitat, on florixen els sentiments i la bellesa en la immensa sabana multicolor en què predomina l'ocre intens dels gira-sols.

Terra en què confluïxen diverses comunitats rurals d'una aspror indescriptible, mescladissa de supersticions, recels i malediccions que en Sàrata (Calarasi) s'intensifiquen. Ací és on Aguado aprofundix els seus pinzells emborratxant-los de passions borrascoses. En aquest punt la seua obra es torna d'una intensa expressivitat que ell reflectix perfectament en els rostres d'aquestes gents de costums ancestrals, ancorades en l'ostracisme. Una vegada més, Aguado utilitza material reciclat donant-li a aquests rostres extrema duresa, simptomatologia inevitable del seu estat anímic.

Si en "Memoria de Bobu" es mostrava pessimista amb el ser humà, en "Rostros, Surcos y Girasoles" aquesta creença s'accentua.

El pas per Sàrata de Joan Aguado ens porta fins a la seua obra més personal, perquè en ella ha deixat girassos de la seua vida. Un fugit cap avant que li conferix un realisme pertinent.

Siurana de Berga


--------------------


Pots veure un avanç de l'exposició en: www.cafedelaseu.com