Cultura

Valencia, capital mundial del cinema gai i lèsbic

09/09/2010


Lavin Lafresh: La Prohibida EspacialPer mitjà del seté art, arriben a València tots els sentiments i les emocions entorn de gais i lesbianes de qualsevol part del planeta. Per fi, el millor del cinema ‘LGTB' internacional més actual s'estrenarà en la nostra ciutat entre el 20 i el 26 de setembre, en el MuVIM, Museu Valencià de la Il·ltre.Lustració i la Modernitat, situat en el carrer Quevedo núm.10.

Trenta pel·lícules, entre llargmetratges i curts, conformaran l'espectacular programació preparada per a aquesta primera edició del Festival de la Lluna – Festival Internacional de Cine Gai i Lèsbic de la Comunitat Valenciana. Directors de culte, actors i actrius populars, juntament amb joves promeses, proposaran un molt variat ventall de trames vinculades a gais i lesbianes des de la mirada particular de cada autor en films que sorprendran per la seua qualitat tècnica i interpretativa.

Al llarg de set dies, el certamen presentarà grans produccions, pel·lícules de recent creació i no estrenades comercialment a Espanya, que d'una altra manera no es podrien veure en la Comunitat Valenciana, convertida en punt de trobada de persones de molt diversa procedència i històries que commouran i divertiran a parts iguals.

Aquest és un festival de cinematografia ‘LGTB' obert a tot el món. Per mitjà del cine, el certamen té per objectiu fomentar el respecte a la diversitat afectiva en la societat. Tindran cabuda tots els gèneres: drama, suspens, acció, fantàstic o comèdia. Per a tots els públics. Els films seleccionats opten a aconseguir els premis al ‘Millor llargmetratge', ‘Millor curtmetratge', ‘Millor guió', ‘Millor actriu' i ‘Millor actor'. Alemanya, Filipines, EE.UU., Regne Unit, Mèxic, Itàlia, Brasil, Portugal, França i Israel són els països participants, a més d'Espanya.

The Big gai musical', del cineasta Casper Andreas, de nacionalitat sueca resident als Estats Units, és la pel·lícula amb què arrancarà el Festival Internacional de Cine Gai i Lèsbic de la Comunitat Valenciana. Protagonitzada per Daniel Robinson, Joey Dudding i Jeff Metzler, s'endinsa magistralment en el món del musical de la mà d'uns personatges que busquen la manera d'afrontar els seus propis reptes vitals més enllà de l'espectacle en què treballen.

Davant de la seua participació en el festival valencià, el prestigiós director de cine ‘LGTB' establit a Nova York comenta “que es reconega el meu treball és magnífic, facilita les coses, especialment si necessites a molta gent que et tire una mà a canvi de poc”.

Després de catorze sessions (20 i 22 h.) i set jornades, el Festival de la Lluna es clausurarà amb ‘Senza fine' del director italià Roberto Cuzillo, qui també presentarà la seua obra davant del públic valencià. La pel·lícula interpretada per Irene Ivaldi i Cristina Serafini irradia magnetisme amb força, la dels seus personatges protagonistes, Giulia i Chiara, dues dones jóvens enamorades que decidixen tindre un xiquet.

Cuzillo manifesta sentir-se “molt il·lusionat per viatjar a València per a presentar la meua pel·lícula en el Festival de la Lluna”. Així mateix, assegura que “és necessari plasmar la normalitat lèsbica i gai en el cine per a contribuir a obrir les ments cap a altres realitats que no solen tindre un paper protagonista en la cartellera comercial”.

Al llarg de la seua programació, repleta de pel·lícules excel·lents, el Festival Internacional de Cine Gai i Lèsbic de la Comunitat Valenciana, sens dubte, seduirà el gran públic amb títols com ‘Eating Out: All you can eat’, de Glenn Gaylord, ‘Were the world mine’, de Tom Gustafson, ‘Make the yuletide gay’, de Rob Williams, ‘Mr. Right’, de Jacqui Morris, ‘El secreto de Antonio’, de Joselito Altarejos, ‘Ai-Mei’, de Monika Treut, ‘Redwoods’, de David Lewis, ‘Quemar las naves’, de Francisco Franco, o ‘Butch Jamie’, de Michelle Ehlen, entre altres cintes, totes elles fonamentals en l'arcoíris cinematogràfic de moment.

Des de l'àmbit cultural, la celebració del Festival de la Lluna atraurà a nous turistes d'alt poder adquisitiu, nacionals i estrangers, cap a la nostra regió. El certamen compta amb el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, Apartahotel 3XIC, Pub ADN, G-Co, Som Com Som, Odisea, Rte. Son de Lluna, Madrid G, Discoteca Venial, Barcelona G, Café de la Seu, Oh mi God! i València G, entre altres entitats.

--------------------


Més informació:


Compartix açò al teu Facebook