Cultura

València, capital mundial del cinema gai i lèsbic

12/09/2011


Festival de la LunaA través del septim art, per segon any consecutiu, arriben a Valencia tots els sentiments i les emocions entorn de gais i lesbianes de qualsevol part del planeta. El millor del cine LGTB internacional més actual s'estrenara en la ciutat del Túria entre el 16 i el 25 de setembre, en el marc de l'Auditori de la Seu de CC.OO País Valencia (Pl. Napols i Sicília, 5 de Valencia).

Trenta-sis pel.lícules, entre llargmetratges i curts, conformaran l'espectacular programació preparada per a esta segona edició del Festival de la Luna - Festival Internacional de Cine Gai i Lesbic de la Comunitat Valenciana. Directors de culte, actors i actrius populars, juntament amb joves promeses, ens descobriran la vida gai, lesbica, transsexual o bisexual des de la mirada particular de cada autor en films que sorprendran a propis i estranys per la seua gran qualitat.

Al llarg de deu dies, el certamen presentara pel.lícules de recent creació, no estrenades comercialment a Espanya, que d'una altra manera no es podrien veure a Valencia, convertida en un envejable punt de trobada de persones de molt diversa procedencia i histories que commouran i divertiran a parts iguals.

Este és un festival de cinematografia LGTB obert a tot el món. Per mitja del cine, el certamen té per objectiu fomentar el respecte a la diversitat afectiva en la societat. Tindran cabuda tots els generes, drama, suspens, acció, fantastic o comedia. Els films seleccionats opten a aconseguir els premis al 'Millor llargmetratge', 'Millor curtmetratge', 'Millor guió', 'Millor actriu' i 'Millor actor'.

A pesar de la seua excel.lent factura tecnica i interpretativa, comptant histories amb gran poder d'atracció, les pel.lícules que seran estrenades dins del festival valencia, seleccionades entre més de 400 candidates, difícilment podran ser vistes en la cartellera comercial. Només en molt comptades ocasions el cine de tematica gai i lesbica aconseguix els canals d'exhibició massiva. Per tant, estem enfront d'una oportunitat única per a descobrir diverses  mirades cinematografiques sobre la vida homosexual, bisexual i transsexual.

El programa del Festival Internacional de Cine Gai i Lesbic de la Comunitat Valenciana es presenta carregat de grans pel.lícules molt esperades. 'Sasha' de Denis Todorovi, 'You should meet my son!' de Keith Hartman, 'Violet tendencies' de Casper Andreas, o 'El cuarto de Leo' d'Enrique Buchichio, són només algunes d'elles, arribades de paisos tan distints com EE.UU., Regne Unit, Bahames, Italia, Brasil, Uruguai, França, Mexic, Canada, Alemanya i Espanya.

Les entrades es poden adquirir des d'una hora abans de l'inici de cada sessió, en la taquilla ubicada junt amb l'accés a la sala de projecció.

El Festival de la Luna compta amb el suport de CC.OO País Valencia, Col.lectiu Lambda, Rooms Deluxe, Pub ADN, Deseo 54, Som Com Som, Odisea, Rte. Son de Lluna, Valencia G, Discoteca Venial, Revista Oh my God!, Bakala.org, Café de la Seu, Rte. Lalola i Lez on Life, entre altres.

----------------------

Més informació a: www.festivaldelaluna.orgCompartix açò al teu Facebook