Cultura

Fama, el musical

10/01/2008


Fama

Principis dels anys vuitanta. En l'escola superior d'arts escèniques del carrer 64 de Nova York es mesclen joves de diferents races i estatus socials, però amb un objectiu comú en la vida: aconseguir la fama. Músics, cantants, ballarins, actors... tots han de superar amb èxit els quatre anys que duren els estudis.

Un jove negre amb problemes de disciplina, una xica grosseta que vol triomfar en el ball, la xica més popular de la classe que té clar que triomfarà en la vida, el fill de papà que arriba a l'escola amb tot solucionat, un famós actor de sèries de televisió. En la seua convivència diària es trobaran amb els problemes típics dels xavals de la seua edat: amor, sexe, drogues, conflictes socials, problemes d'autoestima... però, sabran estar tots a l'altura?

Fama, el musical va aterrar al teatre Olympia de València el passat 20 de desembre, després d'haver recaigut amb èxit en importants teatres de Barcelona i Madrid i haver realitzat una gira que l'ha portat per la major part de ciutats del nostre país.

Entre el repartiment d'actors, cantants i ballarins d'aquest musical es dóna, no de forma casual, el mateix matís multiracial i cultural que transmet l'obra representada. Un dels protagonistes principals és Javier Toca, cubà i format en el mateix Broadway. Interpreta el paper de Tyron Jackson, un jove negre que prové d'un dels pitjors barris de la ciutat i que no té recursos de cap tipus, però que troba en el ball la seua passió i la seua forma de vida. Un cos impressionant que ens delecta contínuament durant l'obra i els músculs del qual deixaran a més d'un amb la boca oberta.

Ferrán González i Jordi Grifell són dos de les veus prodigioses de què podrem gaudir en l'obra i que quan escoltes, segur et sonaran familiars, ja que tenen una llarga experiència doblant les veus i les cançons de famoses pel·lícules de Disney.

Entre el repartiment també trobem valencians, com Norma Álvarez (que vam conéixer en el concurs televisiu PopStars) en el paper de Carmen Díaz, també un dels papers principals. És una llàstima que ja no poguem gaudir de Sergio Alcover (que actualment podem veure en televisió en el concurs de ball que, curiosament, també es denomina "Fama") en el paper de Joe Vegas, el calent i esvalotat adolescent que assistix a classes d'interpretació.

I entre els ballarins, destaca Paula Vázquez, una argentina que interpreta el paper d'Iris Kelly i que té una dilatada experiència en companyies de ball i televisió.

No tenim moltes oportunitats de gaudir de coneguts musicals a València i, encara que no esperes trobar els grans i espectaculars muntatges dels musicals de Madrid, el Fama que podem veure aquests dies en l'Olympia té una qualitat excel·lent.

Si encara no has pogut gaudir d'aquesta obra, tens de temps fins al 10 de febrer.

Més informació: