Cultura

Erotisme i color en l'obra de Maria Isabel Mims

29/10/2011


María Isabel MimsErotisme és una paraula que procedix del grec i amb que es designava a l'amor apassionat unit amb el desig sensual. Tal sentiment va ser personificat en una deitat: Eros

En el món dels objectes, l'erotisme pot confondre's amb el fetitxisme que és la derivació de la libido cap a objectes o parts del cos, de tal manera que la vista o una simple imatge real o mental d'eixa part del cos provoque en el fetitxista un desig sexual.

L'erotisme és un dispositiu complex que comprén diversos components del subjectiu i el social i des de la bioquímica fins a l'art, que genera atracció sexual i que pot ser canalitzat adequadament per a aconseguir completa satisfacció de les persones, si no afecta de manera concreta negativament a altres.

Esta clar que l'erotisme és l'arrel de l'art. Qui no recorda alguna pintura, escultura o arquitectura que tinga connotacions erotiques? En el món de l'art sempre s'ha estés a la busca de la bellesa del cos huma. L'erotisme en l'art es remunta a l'epoca prehistorica, de la qual es conserven relleus, gravats i estatues. Exemple d'aixo són les Venus o les pintures rupestres. Curiosament, estos símbols i figures servien per a explicar els misteriosos orígens de la vida humana. Ja des de la prehistoria, els objectes de culte rebien la forma d'organs sexuals.

Erotisme és el tema de l'exposició de María Isabel Mims al Café de la Seu, erotisme i color. Fins al 23 de novembre, els seus nus cobriran les parets del Café de La Seu.

----------------------

Més informació a la web www.cafedelaseu.comCompartix açò al teu Facebook