Cultura

El Esperanza: pot la por afonar a l'amor?

28/02/2012


El EsperanzaEn plena Nit de Nadal, dos homens que s'estimen es fan regals durant el sopar.

Baix el bell embolcall de paper vistós i els adorns daurats descobrim la fragilitat d'un món secret que compartixen amb dolor i tedi. Amor precari, amor a foc lent, amor nu fins als ossos, amor ofegat que demana a crits la justícia que ens nega la por. Pero...

Ah, la por! Eixe vell company que insistix en paralitzar-nos quan més vius volem estar! Un d'ells guarda amarg el secret d'un secret. L'altre podria haver matat a algú en un descuit laboral.

Et vull, ja no et vull, ja no sabem que voler... Podríem no estar vius... diuen, furgant cada volta més profundament en un forat en el calendari del que pareix impossible escapar sense fer-se dany, molt de dany...

Amb l'obra de teatre El Esperanza, TeatrodeCERCA fa un pas més en l'estil tan particular i arriscat que ha desenvolupat al llarg del últims anys. En esta ocasió, ens proposa un altre espectacle "per a cases particulars" i explorar encara més les possibilitats d'este format.

A més del saló de la casa com a "escenari principal", utilitza la cuina, el safareig i el dormitori com a "escenaris auxiliars". Durant l'obra, s'invita als espectadors perque assistisquen sense escrúpols a este joc de veritats i mentides desvelats a poc a poc. L'experiencia és única. La sensació d'intimitat, absoluta. Ens endinsem en el món dels personatges, en el seu espai privat: el secret ocea on naufraguen.

Oriol Grau i Paco Romero donen vida de manera intensa a esta parella gai a escassos centímetres d'uns espectadors que els rodegen. Amb el seu compromés treball aconseguixen desplegar totes eixes emocions vertiginoses que el text exigix. Així aconseguixen mostrar este "peculiar" sopar de Nadal que, en veritat, acaba per revelar-se com una dura prova de supervivencia per a una parella que es juga el ser o no ser davant de l'enemic més poderós: la por.

----------------------

Títol de l'obra:

 

"El Esperanza"

Autor:

 

Quique Culebras

Intèrprets:

 

Oriol Grau i Paco Romero

Dies de representació:

 

1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 i 11 de març

Lloc:

 

Teatro Círculo. C/ Guillem d'Anglesola, 9. 46022 València

Hora:

 

20.30

Més informació: www.teatrodecerca.com


Obra de teatro El Esperanza de TeatrodeCERCA

Compartix açò al teu Facebook