Cultura

El nou Premi Bancaixa d'escultura
ens conta mentides

Per Santi. València

< Tornar

Arrels que ixen dels edificis, llenços en què s'incrusta la fusta, claus oxidats que servixen de juntes a formes orgàniques. L'obra d'Álvaro Tamarit oferix un collage de materials molt ric entre els que la pintura pareix només un afegit. Juga amb les textures de la fusta i el metall, adorna les figures amb esponges, crea relleus amb capes superposades de llenç i paper.

L'obra se centra sobretot en els edificis urbans, als que Álvaro dota de formes molt arborescents, d'arrels i branques. No se sap si al formigó li han crescut estos intrusos o si els edificis eren ja arbres a què el ser humà ha dotat de formes geomètriques per a així poder habitar-los. Estes peces recorden als projectes urbanístics de Hundertwasser, artista austríac que advocava per la integració de la naturalesa en els edificis i ciutats, i als corrents italians de l'art povera , en les que s'utilitzaven materials d'origen humil, naturals, els processos de deteriorament i descomposició de les quals formaven part de la vida de l'obra.

També podem disfrutar d'escenes espacials construïdes amb calaixos, esponges, claus i xapes, o llenços de grans mides amb els temes que li preocupen: l'ecologia, la relació que establim amb el nostre entorn, les possibilitats de comunicació entre les diferents parts del planeta…

Álvaro acaba de guanyar el premi Bancaixa d'escultura, així que està d'enhorabona. La carrera d'este jove artista rep així una bona espenta per a guanyar posicions en el rànquing artístic, sempre fràgil i imprevisible. Mecenes, compradors, inversors d'art i la resta de fauna: rebeu a una nova promesa.

 

-------------

Es pot visitar l'exposició d'Álvaro Tamarit en:

A contar mentiras
C/ Leonor Jovaní, 12 b (València-Benimaclet)
www.acontarmentiras.com


Data: Fins el 25 de juny.

Horari: totes les vesprades, de 17:30 a 22:00 hores