Cultura

La dansa en un altre espai

Per Santi. Valencia

< Volver

Estem de sort. A València pareix que s'han adonat de la necessitat una programació de dansa estable, que beneficia a les companyies i als espectadors i que suposa un enriquiment notable en la cartellera. La dansa és addictiva, i com més possibilitats haja per veure, més públic es generarà. Per això cal celebrar que un espai com l'Altre Espai s'estiga especialitzant en dansa.

I què és el que veurem en eixe altre espai?

Este cap de setmana ja podem disfrutar de “Makbet”, la nova peça de Teatro de los Manantiales – Noname Radar, capitanejada per Rafa Linares, un dels creadors més actius i innovadors del moment. Les seues peces sempre sorprenen perquè no s'ha instal·lat en cap estil i la seua associació amb Ximo Flores està sent molt productiva. Provocació, risc, carn i intensitat d'alt voltatge és el que podem esperar d'esta peça.

A continuació, del 23 al 26 de març, apareix en escena Cristina Andreu amb la seua companyia La Sonrisa de Caín i la seua peça “Flesh 174”. I apareix ella, sola, acompanyada de les videoprojeccions de Raúl León. Porta amb ella una cuidada escenografia i un sofisticat vestuari, encara que realment no li fa falta perquè la Andreu se sobra a l'hora d'omplir els escenaris.

I Eva Bertomeu fa doblet amb Bojnami. Primer presenta “Un gramo de locura” junt amb Fernando Hurtado i després “Babel”, una peça veterana que torna a presentar a València. Si t'agrada la dansa estilitzada de formes correctes i plenes d'emoció, Bojnami és la teua companyia. Ha sigut guardonada amb nombrosos premis en concursos i té una de les agendes més apretades. Estarà en l'Altre Espai del 30 de març al 9 d'abril.

Si vols poder parlar amb propietat de la dansa contemporània que es fa en la teua ciutat no pots deixar de veure cap d'estos espectacles. Tres companyies de llenguatges molt diferents que exemplifiquen la varietat d'estils i inquietuds amb què els artistes s'enfronten a la dansa. Tres personatges peculiars que troben en el moviment la forma de comunicar-se amb l'espectador.

Per a assabentar-te de com la dansa pot acostar-se a tots els que li donen una oportunitat, has de passar-te per l'Altre Espai (antic Espai MOMA). No pilla prop de cap lloc, però amb el tramvia estàs ahí en un moment. L'esforç serà compensat, la dansa s'encarregarà que isques emocionat de la sala.

-------------

Més informació en: Teatres de la Generalitat Valenciana


Makbet


Flesh 174


Babel