Cine i TV

Terror en la niebla

Per Ausiàs. València


Pel·lícula de terror, potser més aviat de sustos, que conta la història d'una venjança. Seria una barreja de "La noche de los muertos vivientes" i "Piratas del Caribe". Fins i tot m'atreviria a dir que també de "Los otros". El nom del film en castellà ja revela que és un poquet el de sempre. No obstant això, és entretinguda. La que s'arma per haver remogut unes restes d'un vaixell afonat del fons marí! Concretament un sac amb objectes d'este vaixell que es trenca i lliura el seu contingut a la vora de la platja. I, per suposat, la boira que els acompanya.

El director, Rupert Wainwright (Stigmata, La niña de los sueños), no s'ha esforçat molt a innovar en este gènere. La història intercala
diversos flashbacks que ens ajuden a comprendre el per què de la revenja. Hi ha situacions previsibles i coincidències "oh! què justet!" que, sorprenentment, no influïxen en la història, però aporten dades per a completar-la.

A banda dels ensurts comentats, hi ha escenes de sang i certes imatges desagradables que no poden deixar d'estar. Feu com jo: tapeu-se amb la els ulls o mireu cap a una altra banda. O no! A qui no hi ha problema de mirar és a un dels protagonistes, Tom Welling, que tots coneixeu de la sèrie Smallville. Efectivament, el xic lluïx cos per a gaudi nostre.

Els efectes especials i el 3D estan perfectament incorporats en el film. La boira és creïble; ben perfilada. No tan acabat és el final argumental, la qual cosa suposa una tremenda errada. Les fotografies que es mostren l'intenten explicar gràficament (encara que durant la cinta s'han donat pistes) però no s'aprecien molt bé. Davant això, vos recomane que pareu atenció als texts escrits sobre les mateixes.

Si no veieu "Terror en la niebla", no vos perdeu res però està bé per a passar una estona.


Fitxa tècnica:

"Terror en la niebla"
Terror. Estats Units - Canadà, 2005. 100 minuts.

Director: Rupert Wainwright.
Repart: Tom Welling (Nick Castle), Maggie Grace (Elizabeth Williams), Rade Sherbedgia (Capitán Blake), DeRay Davis (Brett Spooner), Selma Blair (Stevie Wayne), Kenneth Welsh (Tom Malone), Adrian Hough (Padre Malone), Sara Botsford (kathy Williams), Cole Heppell (Andy Wayne), Mary Black (Connie).
Guió: Cooper Layne, John Carpenter i Debra Hill .
Fotografia: Nathan Hope.
Música: Graeme Revell.
Producció: Debra Hill, David Foster i John Carpenter.