Cine i TV: Sèries

Cuatro estrena "Queer as Folk"

Per Ivan. Madrid


El canal de tv Cuatro té previst emetre al nostre país una de les sèries basada en l'ambient homosexual, amb més repercussió internacional de tots els temps. Té previst la seua estrena entre el 12 i el 16 de juny, tot i que encara no han donat la data definitiva. Per a obrir boca, el canal té en marxa un concurs promocional de la sèrie, en el que pots participar aportant idees per al llançament.

La sèrie narra la vida quotidiana d'un grup d'amics gais, lesbianes i heterosexuals, que interactuen entre si en la ciutat de Pittsburg (EUA). Des del primer capítol, ens adonem de les relacions entre els amics i personatges i sorprén veure que igual que entre els amics de “Queer as Folk”, en les nostres relacions amistoses hi ha conductes i patrons característics, una sèrie que parla en l'argot “homosexual”.

Sense censura, “Queer as Folk” és una sèrie oberta dels diferents estils de vida homosexual. Promiscuïtat i relacions de parella, drogues i vida sana, malaltia i prevenció, gestos de solidaritat i homofòbia. Sens dubte, una sèrie entranyable i dura al mateix temps, que circula al voltant d'eixe món moltes vegades anomenat “rosa”. Serà beneficiós per a la societat, ja que mostra a l'homosexual del dia a dia i no sols el gai glamourós i divertit que estàvem acostumats a trobar en la televisió.

Una sèrie que, sens dubte, despertarà una gran polèmica pel seu contingut, exagerat però al mateix temps real, d'escenes eròtiques, consum de drogues i festes sense desenfrenament, sense transgredir ni ofendre els seus seguidors.

Per a un sector heterosexual -i espere que per a la majoria- “Queer as Folk” serà una sèrie positiva per a què este assumisca amb més tolerància la vida quotidiana de l'homosexual. Encara que no per això ens alliberarem de les crítiques d'eixe sector "hetero" de ments tancades. Per a la majoria dels seus seguidors (el públic homosexual) serà una sèrie de reflexió sobre la convivència entre altres gais i lesbianes.

Als seus seguidors, els esperen grans dosis d'humor, emocions i suspens.

 

PERSONAJES


Brian és el típic xic guapo, intel·ligent i amb èxit. Un xic sorprenent darrera de la seua aparença egoista.

Justin és un adolescent enamorat de la seua primera vegada, un jove amb molt de valor que despertarà el costat mes sensible dels seguidors.

Michael és dolç, adorable. El “gendre perfecte” per a qualsevol mare. S'oculta després d'una aparença heterosexual per por a la discriminació.

Emmett és lliure d'esperit i amb un concepte surrealista de la moda, el que es vindria a definir com “la loca del grup”, que es deixa guiar pels seus sentiments.

Ted, d'amors no correspostos, oculta la seua inseguretat darrere d'internet.

Melanie lesbiana, atractiva i autosuficient, sap clarament què és el que vol: a Lindsay, una lesbiana femenina i conservadora amb la que porta una relació de 6 anys i amb la qual té un fill: Gus.

Debbie és la mare de Michael i la portaveu de tot el grup. Sempre està ací per a donar-los un bon consell i tendir-los la mà, lluitadora i defensora dels drets humans sens dubte un personatge que emocionarà fins a les pedres. Cuida del seu germà Vic, homosexual i seropositiu, el qual ens farà comprendre un poc més a la societat este tema tabú com és la SIDA.


--------------------------------------


Més informació: